files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Odštartoval Slovenský pohár, michalovská Dukla v skupine iba vonku

Po mesiaci kvalifikačných bojov sme spoznali dvojicu úspešných celkov, ktoré sa predstavia v hlavnej fáze Slovenského pohára 2021/22. Miesto v základných skupinách si vybojovali hokejisti HK Skalica a HK Vitar Martin. Tí tak doplnili päticu extraligistov (HKM Zvolen, HK Dukla Ingema Michalovce, HC 21 Prešov, HC Košice, HK Spišská Nová Ves) a lanského finalistu prvej ligy VLCI Žilina.

V boji o trofej ostáva päť extraligových tímov i traja účastníci SHL, medzi nimi aj michalovská Dukla Ingema. Tá ale všetky zápasy v základnej skupine odohrá na klziskách súperov. Začať mala v piatok na ľade Martina, tento duel sa ale presúva až na nedeľu 19. septembra. Zmena nastala aj v jej druhom zápase v Prešove, ktorý sa mal hrať v utorok 14. septembra, no hrať sa bude po novom už v nedeľu 12. septembra. Ako jediný zostal bez zmeny duel zverencov trénera Valtonena v Košiciach (štvrtok 16. september). Doma sa tak predstavia iba v prípade postupu do vyraďovacích bojov, ktoré sa už budú hrať na odvety.

Trenčín obhajovať nebude

Slovenský pohár 2021/2022 nadväzuje na turnaj, ktorý sa hral na Slovensku v rokoch 1994 až 1997. Jeho víťazom sa vtedy stala štyrikrát za sebou Dukla Trenčín, ktorá sa však tentoraz do bojov o Slovenský pohár neprihlásila. Keďže ide o nový turnaj, každé seniorské mužstvo z troch slovenských súťaží sa do turnaja mohlo, ale nemuselo prihlásiť. Hlavná skupinová fáza Slovenského pohára odštartovala v utorok 7. septembra reprízou finále SHL z ostatnej sezóny medzi Žilinou a Spišskou Novou Vsou (2:3), v A-skupine je okrem nich aj majstrovský Zvolen a práve Skalica. Druhý úspešný kvalifikant HK Vitar Martin si zahrá v B. skupine spolu s vlani bronzovým extraligovým tímom HK Dukla Ingema Michalovce, či extraligistami z Prešova a Košíc.

Víťaza spoznáme začiatkom budúceho roka

Najlepšie dva tímy z oboch skupín postúpia do semifinále, v ktorom si do kríža zmerajú sily s tímami z druhej skupiny. Semifinále sa bude hrať počas reprezentačných prestávok v novembri a decembri na dva vzájomné duely (doma a vonku). V prípade vyrovnaného súčtu skóre z oboch zápasov sa bude v druhom zápase predlžovať, prípadne o postupujúcom rozhodnú až samostatné nájazdy. Finále sa odohrá na jeden zápas na neutrálnom ľade, prvého víťaza novodobej edície Slovenského pohára spoznáme začiatkom roka 2022.

Skupina A: HKM Zvolen, HK Spišská Nové Ves, VLCI Žilina, HK Skalica.

Program zápasov
7.9.2021 (utorok)
VLCI Žilina - HK Spišská Nová Ves 2:3

9.9.2021 (štvrtok)
VLCI Žilina - HKM Zvolen
HK Skalica - HK Spišská Nová Ves

14.9.2021 (utorok)
HK Spišská Nová Ves – HKM Zvolen
HK Skalica – VLCI Žilina

16.9.2021 (štvrtok)
HK Skalica - HKM Zvolen

Skupina B: HK Dukla Ingema Michalovce, HC 21 Prešov, HC Košice, HK Vitar Martin.

Program zápasov
9.9.2021 (štvrtok)
HC Košice - HC 21 Prešov

12.9.2021 (nedeľa)
HC 21 Prešov - HK Dukla Ingema Michalovce

14.9.2021 (utorok)
HK Vitar Martin - HC Košice

16.9.2021 (štvrtok)
HC Košice - HK Dukla Ingema Michalovce
HK Vitar Martin - HC 21 Prešov

19.9.2021 (nedeľa)
HK Vitar Martin - HK Dukla Ingema Michalovce



Uverejnené: 08.09.2021 15:06:00 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.