files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Michalovčania kapitánovi v jubileum výhru nedopriali, prehrali po penalte z nadstaveného času

Futbalisti MFK Zemplín Michalovce utrpeli druhú domácu porážku, keď v zápase siedmeho kola najvyššej Fortuna ligy podľahli Spartaku Trnava 1:2. Jubilejný štyristý zápas ich kapitána Igora Žofčáka tak nedopadol najlepšie. V deviatej minúte si nedal nešťastný vlastný gól Artabe. Ten všetko vynahradil na začiatku druhého polčasu, keď vyrovnal, v samom závere ale Michalovčania inkasovali z prísneho pokutového kopu Twardzikom. Zverenci trénera Miroslava Nemca sa doma predstavia aj v nasledujúcom kole, keď budúcu sobotu privítajú Zlaté Moravce (začiatok o 18.00 hod.).

Michalovčania začali jubilejný zápas svojho kapitána veľmi zle. Nedokázali sa presadiť v ofenzíve, v strede poľa strácali ľahké lopty a súper tak dokázal kontrolovať hru. Svoju prevahu pretavil v deviatej minúte, keď si Procházkov center do vlastnej siete zrazil Artabe. Zhruba od pol hodiny sa začala karta obracať a viac z hry mali domáci. Tí mohli vyrovnať Kanuom, ktorý sa najskôr v 36. minúte rútil sám na brankára Takáča, no netrafil bránu a rovnako dopadol aj o dva minúty neskôr, kedy takisto v čistej šanci netrafil priestor brány.

Domáci sa dočkali vyrovnania hneď na začiatku druhého polčasu. Po rohu na krátko centroval do pokutového územia Kotula a Artabe tentoraz presne mieril aj do súperovej siete. O dve minúty neskôr mohli Trnavčania viesť opäť. Vlasko našiel ideálne Yusufa Bamideleho, jeho hlavičku ale kryl pohotový Száraz. Na druhej strane už dvíhal ruky nad hlavu domáci kapitán Igor Žofčák, jeho priamy kop ale múr vytesnil tesne na roh. V 70. minúte mali Michalovčania ďalšiu čistú šancu. Žofčák našiel krásnym centrom na päťke Mateja Trusu, jeho hlavičku ale Takáč vytiahol bravúrne na rohový kop. Hostia reagovali na nepriaznivý priebeh hneď trojnásobným striedaním, ktoré ale dianie na trávniku neovplyvnilo. Naďalej boli bližšie k víťazstvu domáci, ktorým ale tri body dopriate neboli. V nadstavenom čase po strete Filipa Vaška s Calvinom Boatengom hlavný rozhodca Gemzický ukázal na biely bod a z pokutového kopu Twardzik rozhodol o víťazstve hosťujúceho tímu. To mohol v samom závere ešte potvrdiť aj striedajúci Zyen Jones, ktorý ale hlavičkoval tesne vedľa.

MFK Zemplín Michalovce - FC Spartak Trnava 1:2 (0:1)
Góly: 49. Artabe - 9. Artabe (vlastný), 90.+2 Twardzik (pok. kop).
Žlté karty: 69. Mendez, 90. Vaško - 78. Twardzik.
Rozhodovali: Gemzický - Jekkel, Straka.
Divákov: 1537.
MFK ZEMPLÍN: Száraz – Vaško, Artabe, Ranko – Kotula, Neofytidis (46. Trusa), Begala (88. Kvocera), Mendez – Žofčák, Kanu (82. Popovits), Ošima.
FC SPARTAK: Takáč – Trajkovski, Savvidis, Kóša, Twardzik – Procházka, Grič (72. Boateng) – Vlasko (72. Bukata), Iván (56. Saymon), Bamidele Isa (72. Jones) – M. Ristovski (90+3. Tumma).



Uverejnené: 11.09.2021 21:17:11
files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.