files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Michalovčania zhodne: Príliš krutá prehra

V jubilejnom štvorstom ligovom zápase kapitána MFK Zemplín Michalovce Igora Žofčáka mu výhru jeho spoluhráči nedopriali. Ba naopak, Michalovčania si v stretnutí s Trnavou vypili kalich horkosti až do dna. Po nemastnom - neslanom začiatku prebrali iniciatívu zápasu, vyrovnali na 1:1 no z bodov sa netešili. V samom závere totiž inkasovali druhý gól a to rovno z pokutového kopu...

„Slová sú v tomto zbytočné,“ rozhovoril sa hráč, ktorý nastúpil v najvyššej slovenskej lige na 400-stý zápas. Podľa domáceho kapitána Žofčáka rozhodla hlavne efektivita. „Mali sme šancí na dva zápasy. Nedali sme ich, oni zase svoje využili. Na začiatku sme boli trošku ustráchaní, potom sme to ale rozbehli a boli podľa mňa lepším tímom. Žiaľ, ako hovorím, nevyužili sme svoje šance, súper áno a preto vyhral,“ pokračuje Žofčák.

Zo svojho kamaráta mal po zápase radosť aj Jakub Grič, dnes už stredopoliar trnavského Spartaka. „Dnes som mu prial dobrý výkon, nie body. Samozrejme, víťazstvo nás teší. Verím, že pre Igora bude víťazný zápas 401,“ smeje sa defenzívny záložník, ktorý v Michalovciach vo Fortuna lige odohral päť sezón. „Myslím si, že prvých tridsať minút sme dominovali na lopte. V druhom polčase na nás vybehli a pritlačili nás. Chápem ich, že táto prehra je pre nich veľmi krutá. Dostať gól v poslednej minúte a ešte z penalty, to je na šľak trafenie,“ pokračuje Grič.

O víťazstve Trnavčanov rozhodol nadstavený čas a faul Filipa Vaška na Boatenga. Na prvý pohľad sa zdalo, že do súboja išli obaja rovnako. Kontakt v pokutovom území sa poprieť nedá, no hlavný arbiter Gemzický mohol pískať situáciu aj na druhú stranu. „Tiež si to myslím. Kontakt tam samozrejme bol. Mohol som to ale využiť aj ja. Keby som to neustál a spadol ja, možno by rozhodca pískal opačne,“ smutne konštatuje „vinník“ pokutového kopu Filip Vaško. „Ťažko sa mi stále hľadajú slová. Nezačali sme síce dobre, potom sme ale prebrali iniciatívu. Chceli sme Igorovi spríjemniť oslavu víťazstvom, no žiaľ, nepodarilo sa nám to. Je nám to ľúto,“ pokračuje Filip Vaško.

Michalovčania tak utrpeli druhú domácu porážku. Podobne ako s Trenčínom prehrali 1:2 a podobne ako vtedy, aj teraz mohli dokonca vyhrať. Tréner Miroslav Nemec bol síce sklamaný z priebehu zápasu, svojim zverencom ale zložil poklonu. „Začiatok zápasu sme si predstavovali úplne inak,“ začal Nemec svoje hodnotenie. „Po inkasovanom góle sme však jednoznačne dominovali. Mali sme obrovské množstvo šancí. Som strašne pyšný a hrdý na svoj tím, že si vytvoril tlak a veľa šancí. Chlapci jazdili, mali sme šance. Náš problém je v tom, že horíme na efektivite. Je to o kvalite kádra, Trnava má káder skúsený, my máme káder mladých hráčov. Pre mňa osobne je radosť s týmto družstvom pracovať, hlavne, keď máte v tíme takých hráčov, ako je „Žofa.“

Miroslav Nemec sa nechce púšťať do debaty, ako videl sporný moment v poslednej minúte, po ktorom sa pískala penalta. „Nepýtajte sa ma na to... Ja som videl deväťdesiat minút, kedy moji zverenci podali dobrý výkon,“ reagoval michalovský lodivod. V ďalších slovách sa vrátil k najväčšiemu problému svojho tímu. „Na to, koľko šancí si vytvoríme, dávame málo gólov. Vpredu nám chýba kvalita. Do šiesteho zápasu sme mali asi pätnásť čistých šancí. V sobotu sme si zase vypracovali ďalšie tri, či štyri. Je to aj o kvalite...,“ dodáva na záver Miroslav Nemec.

PETER BRENDZA



Uverejnené: 12.09.2021 12:33:54 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.