files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Iuventa po piatich rokoch s víťazstvom v Moste. Všetko klaplo podľa našich predstáv, hovorí tréner Beňadik.

Hádzanárky MŠK Iuventa Michalovce majú za sebou výborný štart do sezóny. V prvom kole si vysokým víťazstvom 42:15 nad Hodonínom splnili povinnosť favorita. V druhom sa ale predstavili na pôde najväčšieho rivala MOL ligy DHK Baník Most, kde predtým päť rokov nevyhrali. Po výbornom výkone hlavne v druhom polčase ale všetko povalili a výhrou 27:25 povedali už v druhom kole výrazné slovo v boji o ich návrat na „whilkový“ trón.

V prvom polčase sa oba tímy „naháňali“ o každý gól. Most si vypracoval trojgólové vedenie, ktoré si v samom závere polčasu udržal. Nástup do druhého ale vyšiel lepšie Iuventa. Tá síce ako prvá inkasovala, následne ale odpovedala ôsmimi gólmi v rade, čím si zobrali jej hráčky opraty zápasu do svojich rúk a z nich ich už nepustili. „Cez leto sme urobili obrovské množstvo práce a to sa teraz prejavilo v konečný výsledok. Toto víťazstvo je pre nás nesmierne dôležité, na druhej strane, je iba začiatok súťaže, a tak nemôžeme poľaviť,“ rozhovoril sa pre náš portál tréner MŠK Iuventa Jan Beňadik. Pre nás bol dôležitý práve úvod druhého polčasu. Mali sme fantastický vstup do neho a potom sme si to už postrážili. Výsledok je tesný, no teší ma, že sme to nehrali až do úplného záveru. Dievčatá podali výborný kolektívny výkon podporený dvoma individualitami a to pivotkou Ivanou Godečovou a brankárkou Almeidovou,“ pokračuje tréner Iuventy.

Ten v prvom kole „oželel“ služby nielen práve v Moste najlepšej strelkyne Godečovej, ale aj nových posíl Aspriduovej s Almeidovou. Práve brazílsku brankárku „skryl“ úmyselne. „Chceli sme, aby na ňu a jej štýl chytania neboli pripravení. Ak sa pýtate, či proti Hodonínu nehrala zámerne, tak áno, šetrili sme ju na Most. Ivanu Godečovú sme skrývať nemuseli, tú poznajú, ale vo štvrtok predtým sme hrali v Kisvárde a chceli sme pretočiť všetky tri naše pivotky. Teraz môžem povedať, že všetko klaplo tak, ako sme si predstavovali,“ prezradil Beňadik tajné plány. „Víťazstvo si určite ceníme. Na druhej strane je to iba druhý ligový zápas, takže nemôžeme ešte oslavovať. Čaká nás ešte 24 zápasov. Chvíľu sme sa potešili a už myslíme na ďalší zápas, ktorý nás čaká už v piatok proti Chorzówu.“

Michalovčanky v sobotu prelomili jednu nepriaznivú sériu. Veď v Moste vyhrali naposledy ešte v roku 2016. Ďalší rok na to tam remizovali 27:27, čím odštartovali lepší úsek vo vzájomných dueloch pre svoje súperky. Nepriaznivú sériu štyroch prehier preťali až v máji tohto roka, keď konečne Baník zdolali, bolo to ale „Pyrhovo“ víťazstvo, keďže výhra 19:18 znamenala de facto výhru Mostu v celej MOL lige. „My sme sa zlepšovali v každom zápase s nimi. Na nepriaznivú sériu sme sa nepozerali, skôr sme sa pozerali na to, aby sme dobrú prípravu pretavili v končený výsledok. Všetko to nakoniec klaplo tak ako sme si predstavovali. Nesmieme ale poľaviť, pretože každá strata nás vráti späť a de facto neguje toto víťazstvo,“ dodáva na záver Beňadik.

PETER BRENDZA



Uverejnené: 12.09.2021 13:21:22 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.