files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Michalovská Dukla ulovila Stefana Fourniera a Patrika Oška

Michalovská Dukla Ingema má ďalšiu posilu. Po tom, čo bolo jasné, že jej bude chýbať Fín Mikko Nuutinen vedenie klubu najskôr vystužilo káder jeho krajanom Antim Erkinjunttim a teraz podpísalo zmluvu aj s kanadským útočníkom Stefanom Fournierom.

Dvadsaťdeväťročný rodák z Qubeccu z provincie Dorval posledných šesť sezón pôsobil v ECHL, kde obliekal dresy Kalamozoo Wings, Brampton Beast, Orlando Solar Bears a Wichita Thunder. Tam vlani zaznamenal v 55 duelov solídnych 42 kanadských bodov (22 gólov a 20 asistencií). Za sebou má aj štyri sezóny v AHL, kde odohral 142 zápasov. Michalovce budú pre neho prvou zastávkou na starom kontinente.

Dukla tak má podpísaných sedem legionárov. Okrem Fourniera aj jeho krajana, útočníka Tonyho Cameranesiho a päticu Fínov. Ide o brankárov Juliusa Pohjanoksu s Kaarlesom Kaarlehtom, obrancu Kalleho Valtolu a útočníkov Janneho Keränena s Antim Erkinjunttim.  Stefan Fournier je silový útočník, ktorý dokáže hrať tvrdý hokej a pri tom dokáže byť aj produktívny. Súperom sa bude hrať pred bránou veľmi ťažko, keďže Stefan je osvedčený strelec a keď je to potrebné nebojí sa zhodiť rukavice. V kabíne bude lídrom, čo môže opäť pomôcť naším mladým hráčom. Sme veľmi radi že sa nám podarilo konečne Stefana presvedčiť na príchod do Európy,“ píše sa na facebooku bronzového extraligistu.

Spolu s ním Dukla v stredu zverejnila podpis zmluvy aj s ďalším útočníkom Patrikom Oškom. Dvadsaťštyriročný Lipták s výnimkou pôsobenia v reprezentačnom projekte a krátkom hosťovaní v Prešove pôsobil iba v materskom klube. Vlani zaň v Extralige odohral 40 duelov, v ktorých zaznamenal tri góly a šesť asistencií.

PETER BRENDZA



Uverejnené: 15.09.2021 20:55:30 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.