files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

V zemplínskom derby Trebišov bez kľúčových hráčov neuspel

Stredajšie hokejové zemplínske derby, v ktorom ambiciózny prvoligista HC 19 Humenné vyzval o nič menej ambiciózneho druholigistu HK 2016 Trebišov, sa v druhej polovici zápasu zmenilo na exhibíciu favorita. Ten v prvej tretine trikrát skóroval. V druhej síce Tomáš Stríž znížil na 1:3, Humenčania ale odpovedali ďalšími šiestimi gólmi a druholigistu pokorili po výsledku 9:1.

Na obranu Trebišovčanov treba poznamenať, že im chýbali prakticky všetky opory. Na to sa ale tréner Šechný vyhovárať nechcel. „Určite nie. Chýbali nám hráči, ktorí by mali patriť do prvých dvoch pätiek. Určite nás to oslabilo, no vyhovárať vysokú prehru na to nechcem. Dalo sa prehrať aj menším rozdielom, len sme urobili veľa chýb a v závere sa prejavil fakt, že Humenčania sú na ľade dlhšie,“ zdôraznil Richard Šechný.

Jeho náprotivok asistent trénera Andreja Parfionova Ivan Boržík bol zase spokojnejší. Jeho zverenci najskôr v utorok uspeli v Piešťanoch v predohrávnom stretnutí 45. kola prvej ligy, keď zdolali SR 18 5:1 a hneď na druhý deň si pripísali cenné víťazstvo v zemplínskom derby. „Aj sme sa trošku obávali, ako na chlapcov zapôsobí ťažký zápas a následná dlhá cesta domov, Nakoniec to vypálilo tak, ako to vypálilo a sme spokojní. Chlapci sa k tomu postavili zodpovedne a mimo druhej tretiny na ľade dominovali,“ poznamenal Boržík, ktorý súčasne vedie aj michalovskú juniorku. S tou utrpel v sobotu v Trebišove hladkú prehru 2:9, tentoraz sa mu duel hodnotil lepšie. „Určite, že áno,“ smeje sa Boržík a hneď na to dodáva. „V prvom rade sme radi, za deväť strelených gólov. Chlapci boli efektívni, čo je dobré. Urobili sa aj chyby, ale presne na to sú aj prípravné zápasy, aby sme sa z nich poučili. Zápas teda pre nás splnil všetko, čo mal.“

Tieto tímy už v piatok (začiatok o 18.30 hod.) odohrajú odvetný duel, tentoraz na trebišovskom ľade. „Určite sa budú chcieť revanšovať. Očakávam, že nastúpia v silnejšej zostave, pretože budú hrať doma a budú chcieť ukázať ľuďom dobrý hokej a dosiahnuť kvalitný výsledok, ktorý priláka fanúšikov na ďalšie zápasy,“ podotýka Ivan Boržík a na jeho slová nadväzuje aj Richard Šechný. „V prvom rade dúfam, že budeme v piatok silnejší. Väčšina z hráčov je zamestnaná a v stredu sa nemohla uvoľniť. Keď nastúpime v kompletnom zložení, čo by sme aj mali, z našej strany to doma podľa mňa bude o niečom inom.“

HC 19 Humenné – HK 2016 Trebišov 9:1 (3:0, 1:1, 5:0)
Vylúčení: 2:6. Presilovky: 1:0. Oslabenia: 0:0. Rozhodovali: Pavlotty – Vall, Tomáš.
HC 19: Balogáč – Pichnarčík, Maury, Ondrej, Michal Štec, Lopuchovský, Ivanov – Markuš, Prokop, Macko – Horvát, Krajňák, Borov – Solomončak, Šimčák, Veličkin – Farkaš, Šiňanský.
HK 2016: Spodniak – Hopkovič, Š. Stríž, Kobeľa, Šulof, Mihalčík – T. Stríž, Bojkun, Čopák – Majerník, Marcinko, Kubus – Béreš, Šikora, Kenderka.

PETER BRENDZA



Uverejnené: 16.09.2021 09:46:50 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.