files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Trusov zvyšujúci sa gólový apetít. Sľúbil mi, že dá šestnásť gólov, tak ešte má čo robiť, smeje sa tréner Nemec

Futbalisti MFK Zemplín Michalovce opäť raz svojich fanúšikov potešili. Po nešťastnej prehre s Trnavou (1:2), keď rozhodujúci gól inkasovali z pokutového kopu v nadstavenom čase, sa tentoraz šťastena od nich neodvrátila. V „šesťbodovom“ zápase zdolali doma ViOn Zlaté Moravce – Vráble 2:1 a opäť sa tak vrátili do boja o prvú šestku.

Michalovčania mali ideálny štart do zápasu. Už v siedmej minúte ich poslal do vedenia utešenou strelou Ošima, v dvadsiatej minúte pridal druhý gól s pomocou brvna hlavičkou útočník Matej Trusa. Hostia síce ešte v prvom polčase Čonkom korigovali a v druhom dejstve mali niekoľko šancí na zrovnanie výsledku, Michalovčania nakoniec tesný náskok ustrážili a opäť sa im dýcha lepšie. „Taký je futbal. Jeden týždeň smútite, druhý sa tešíte,“ reaguje na aktuálnu situáciu tréner Zemplínčanov Miroslav Nemec. „Do zápasu sme vstúpili tak, ako sme chceli. Chceli sme dať rýchly gól, čo sa nám aj podarilo. Následne sme pridali aj ďalší. Súper sa však dostal do zápasu. Náš tím v tomto ešte nie je skúsený. Posúvame sa ale zakaždým dopredu a aj tento zápas ho posunúť dopredu môže. Podržal nás konečne aj brankár Száraz. Potrebovali sme jeho takýto výkon a samozrejme, že to potrebuje aj on. Všetci sme si uvedomovali, že potrebujeme získať tieto body. Aj preto bol zápas s ViOnom nesmierne ťažký. Obaja sme išli na dno síl, nakoniec sme šťastnejší my,“ pokračuje k zápasu Miroslav Nemec.

 

Ten ani nie po desiatich minútach druhého polčasu reagoval hneď trojnásobný striedaním. Bolo to kvôli tlaku Zlatých Moraviec v úvode polčasu, alebo tieto striedania prišli vinou zranení? „Vyplynulo to z menších zranení, ako aj z hráčskeho materiálu, ktorý máme k dispozícii,“ reaguje kormidelník Michalovčanov. Už druhý zápas po sebe sa gólovo prezentoval reprezentant do 21 rokov Matej Trusa. Ten sa dvakrát gólovo uviedol v pohári v Sabinove, kde MFK Zemplín vyhral 4:0 a trafil sa aj v sobotu. „Dali sme dva góly a potom prišlo z našej strany uspokojenie. Sami sme si zápas skomplikovali,“ konštatuje Trusa. Rodáka z neďalekých Horoviec tešia strelené góly, no apetít mu nechýba ani do ďalších zápasov. „Určite! Som rád, že mi to tam padlo v utorok a aj dnes. Som útočník a od nich sa góly čakajú. Verím, že mi to pomôže a v tomto smere budem tímu nápomocný aj v ďalších zápasoch,“ pokračuje jeden zo štyroch michalovských hráčov s dvoma strelenými ligovými gólmi. Jeho gólovej potencii verí aj tréner Miroslav Nemec. „Ja som len rád a dúfam, že sa začína gólovo prebúdzať. Verím, že si to prenesie aj do ďalších stretnutí. Teraz skóroval dvakrát v rade, verme, že sa mu to podarí aj v ďalšom zápase a potom aj v ďalšom. Sľúbil mi, že dá šestnásť gólov. Zatiaľ strelil len dva, takže ešte má čo robiť,“ smeje sa michalovský kormidelník.

 

Ten už má v ofenzíve o jednu možnosť viac. Do tréningového procesu je už dlhšie zaradená aj letná posila Matúš Marcin. Rodák z Prešova, ktorý môže hrať na krídle, pod hrotom, alebo aj na ňom pridal k doterajším 40 ligovým duelov (posledný ešte v sezóne 2013/14) prvý michalovský, keď desať minút pred koncom vystriedal práve Trusu. „Som rád, že sú tie zdravotné patálie už za mnou a môžem sa naplno venovať tomu, čo mám rád,“ rozhovoril sa 27-ročný ofenzívny univerzál, ktorý sa následne rozhovoril o svojich zdravotných problémoch. „Na bedrovej kosti som mal výrastok. Dlho sa nevedelo, čo to vlastne je. Riešilo sa to najskôr ako svalové zranenie, nakoniec to svalové zranenie nebolo. Pred dvoma týždňami som dostal injekciu do bedra a zatiaľ to funguje,“ pokračuje Marcin, ktorý v minulosti hrával za materský Prešov, českú Jihlavu, Banskú Bystricu, Podbrezovú, Sokol Lubotice, či poľský Elanu Torun odkiaľ prišiel v lete do Michaloviec. „Ešte som v tréningovom procese iba krátko. Do zápasu sa mi teda naskakovalo ťažšie. Som ale rád, že sme zvíťazili a máme cenné tri body. O ne zabojujeme aj budúci týždeň v Trnave proti Seredi,“ dodáva na záver Matúš Marcin.

PETER BRENDZA



Uverejnené: 19.09.2021 12:31:40 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.