files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Aj na súde v Michalovciach bola ohlásená bomba

 

Dnes o 08.30 hod. nahlásil na telefónnu linku Krajského súdu v Košiciach neznámy ženský hlas, že „na prešovskom, košickom a michalovskom súde je bomba“. Policajti zistili, že osoba volala z verejného telefónneho automatu nachádzajúceho sa na križovatke ulíc  Havlíčkova a Komenského  v Košiciach. Budovy evakuovali a prehľadali, výbušniny nenašli. Popoludní sa situácia zopakovala.

 


Zbytočné komplikácie


Nepríjemné prekvapenie čakalo na návštevníkov oboch súdov v Prešove, Košiciach a Michalovciach. Ľudia idúci na súdne pojednávania alebo tí, ktorí si potrebovali vybaviť súdne záležitosti, dnes dopoludnia mali jednoducho smolu. Do budovy ohradenej policajnou páskou ich nevpustili.



Falošný poplach


Po oznámení boli v objektoch košických súdov na Štúrovej ulici, ako aj na Okresnom súde v Michalovciach za účelom nájdenia výbušnín vykonané prehliadky, avšak ani v jednom prípade žiadna výbušnina ani nástražný výbušný systém nájdené neboli. Ako uviedla hovorkyňa Krajského súdu v Košiciach Marcela Gálová, po oznámení situácie na operačné stredisko Policajného zboru boli prerušené pojednávania a začala sa evakuácia sudcov, zamestnancov a prítomných účastníkov súdnych konaní. Príslušníci Policajného zboru spolu so psovodom a pyrotechnikom vykonali obhliadku priestorov budovy košických súdov, ktorá sa skončila s negatívnym výsledkom.

V Košiciach boli prehliadky ukončené o 10.30 hod. a v Michalovciach o 11.50 hod..  

 

Súd evakuovali aj popoludní


Košické súdy však dnes evakuovali aj do druhý raz. O 13.12 h na telefónnu centrálu Krajského súdu volala neznáma osoba s opätovným oznamom, že v budove je umiestnená výbušnina, potvrdila Marcela Gálová.

Spresnila, že identifikácia je komplikovaná, pretože mal údajne chrapľavý hlas. Celý proces evakuácie z dopoludnia tak musia zopakovať a čakajú na prehliadku priestorov príslušníkmi Policajného zboru.

 

Polícia začala trestné stíhanie vo veci pre prečin šírenia poplašnej správy, za ktorý páchateľovi hrozí trest odňatia slobody až na 5 rokov.

 

                                                                                           (VK a policajná správa)

 



Uverejnené: 15.11.2010 16:50:00 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.