files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Atletický areál na ZŠ Komenského oslavuje dva roky

 

Atletický areál, ktorý vyrástol v areáli ZŠ Komenského, slúži svojmu účelu už dva roky. Podľa mnohých je takýto areál jedným z najkrajších na Slovensku. Treba zdôrazniť, že neslúži len pre potreby školy, či atletického klubu ŠK Comenium. Využíva ho napríklad aj mesto pri organizovaní súťaží, ale aj obyčajná verejnosť.

 

 Presne pre dvoma rokmi mesto dokončilo prestavbu dvoch ihrísk, ktoré sa nachádzajú v areáloch susedných škôl. Futbalové ihrisko bolo zrekonštruované na ZŠ Okružnej a atletická dráha na ZŠ Komenského.

 

Škola sa zameriava na atletiku

 

Atletika má v Michalovciach veľmi dlhú tradíciu. Pričinila sa o to hlavne Základná škola na Ulici Komenského, kde sú sústredené športové triedy zamerané hlavne na tento šport. Učitelia a tréneri na tejto škole sa venujú mladým atlétom, pričom sa snažia, aby mali čo najlepšie podmienky na svoj výkonnostný rast. Táto škola už od roku 1985 vychováva mladých atlétov v tunajších športových triedach. Od roku 1991 jej členovia súťažia v klube pod názvom športový klub ŠK Comenium. „Za tento čas už prešlo našimi rukami množstvo talentovaných športovcov,“ rozhovoril sa riaditeľ školy Severín Činčár.

 

Areál otváral primátor mesta Michalovce Viliam Záhorčák za účasti poslancov NRSR a ďalších hostí.

 

Pomohlo mesto aj štát

 

Všetky tie roky sa podpísali pod starý areál, ktorý potreboval nutnú rekonštrukciu. Hlavne na tartanovej dráhe už bolo vidieť, že prežila množstvo nabehaných kilometrov. Bolo doslova nevyhnutnosťou, aby sa stará dráha, či celý komplex zrekonštruoval. Škole sa to aj s výdatnou pomocou mesta podarilo pred dvoma rokmi. „Náklady na celý atletický komplex na našej škole predstavovali 6, 5 milióna korún, čo je v prepočte 215 000 eur“, zaspomínal si Činčár. „Mesto prispelo na výstavbu športoviska sumou 165 000 eur a zvyšok dodalo ministerstvo školstva v rámci podpory materiálno – technického rozvoja športových areálov škôl so športovými triedami“, dodal ku financovaniu areálu riaditeľ školy.

 

Jediným negatívom je chýbajúce osvetlenie

 

Atletický areál bol slávnostne otvorený pred dvoma rokmi. Mesto to spojilo s otvorením nového futbalového ihriska pri neďalekej škole na Okružnej ulici, ktorá sa pre zmenu zameriava hlavne na najpopulárnejší šport. Slávnostného otvorenia sa zúčastnili poslanci NR SR Martin Pado a Ľubica Rošková, zástupcovia mesta na čele s primátorom Viliamom Záhorčakom ako aj ďalší pozvaní hostia. „Tento atletický areál je jedným z najkrajších na Slovensku“, hrdo zdôraznil Činčár. „Snáď jediným negatívom, ktoré by sme v budúcnosti chceli odstrániť je chýbajúce osvetlenie“, pripomenul jediný nedostatok tohto areálu riaditeľ školy.

 

Areál slúži škole ale aj verejnosti

 

 Atletický ovál je dlhý 300 metrov, po obvode i na rovine má šesť dráh. Pôvodný povrch tejto dráhy bol odstránený do hĺbky asi 30 cm a zasypaný novým podkladom. Tento areál ale neslúži len samotnej škole a atletickému klubu ŠK Comenium. „Táto dráha neslúži len našej škole, ale aj obyčajnej verejnosti, či športovým klubom v meste, “ podotkol Činčár. „Napríklad hádzanárky Iuventy ju využívajú veľmi často“, povedal  ešte na záver riaditeľ školy. My len dodajme, že túto atletickú dráhu využil na svojom prvom tréningu v Michalovciach aj tréner futbalistov Vlastimil Petržela.

 

Peter Brendza

 

 

 



Uverejnené: 17.11.2010 20:58:10 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.