files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Tipos extraliga zvyšuje počet televíznych prenosov

Tipos extraliga bude na televíznych obrazovkách ešte častejšie ako doteraz. RTVS od piatka 8. októbra ponúkne fanúšikom zo základnej časti až dva priame prenosy týždenne namiesto jedného.

RTVS je tradičným a dlhoročným hlavným vysielateľom najvyššej slovenskej súťaže. Zápasy Tipos extraligy majú na televíznych obrazovkách pravidelne veľmi dobrú sledovanosť, najvyššie čísla dosahujú počas play-off. Verejnoprávna RTVS si doteraz vyberala počas základnej časti len zápasy z nedeľňajších kôl. Na  základe  dohody  s Asociáciou  profesionálnych  hokejových  klubov,  ktorá  je  držiteľom marketingových i vysielacích práv na Tipos extraligu, budú na obrazovkách RTVS od 8. októbra  aj  piatkové  duely.  Z oboch  hracích  dní  patrí  RTVS  právo  prvej  voľby  televízneho prenosu. „Našou snahou pri rokovaniach bolo, aby na ich konci bol najspokojnejší fanúšik aj v tejto stále nie ľahkej dobe poznačenej pandémiou COVID-19. Rozšírenie počtu televíznych prenosov by malo byť prínosom pre všetky zainteresované strany – okrem divákov aj pre celú súťaž, kluby, ich i ligových partnerov a sponzorov. V RTVS máme dlhodobého partnera, ktorý prináša divákom atraktívne športové zážitky vo vysokej kvalite. Verím, že zo zvýšeného počtu hodín hokejových prenosov bude profitovať celý profesionálny hokej,“ povedala riaditeľka Asociácie profesionálnych hokejových klubov Aneta Büdi.

 

Tipos extraliga sa bude v RTVS naďalej objavovať aj v spravodajských reláciách Góly–body–sekundy a v rozhlasovom  vysielaní  v rámci  spravodajstva  na všetkých  okruhoch. RTVS navyše prináša vo vysielaní Rádia Regina počas jednotlivých hracích dní živé vstupy a prenosy, zväčša z tretích tretín, zo všetkých extraligových štadiónov.  Pridanou  hodnotou k nedeľňajším  televíznym  prenosom  v RTVS  sú štúdiá, v ktorých  sa objavujú materiály zo štadiónov, života hokejových klubov i hokejové zaujímavosti.

Dopĺňané sú živými vstupmi z ostatných súbežne hraných zápasov, vďaka čomu výrazne stúpol aktuálny informačný servis pre diváka. Súčasťou každého prenosu sú rozhovory s aktérmi zápasu. „Najvyššia slovenská hokejová súťaž má na obrazovkách RTVS dlhoročnú tradíciu a vnímame veľký divácky záujem o väčší objem priamych prenosov. Som presvedčený, že piatkové prenosy sa  budú  tešiť veľkej  odozve  športových  fanúšikov.  Ako verejnoprávny  vysielateľ  dokážeme navyše zabezpečiť kompletné regionálne pokrytie v rámci prenosov zo súťaže a vďaka pridaniu piatkových prenosov už do konca tohto mesiaca sa každý ligový klub objaví v našom vysielaní aspoň raz. Verím, že rozšírenie vysielacieho priestoru v rámci Tipos extraligy nie je pre blízku  budúcnosť  jedinou  pozitívnou  správou pre  divákov  v rámci  spolupráce  RTVS s Asociáciou profesionálnych hokejových klubov,“ povedal riaditeľ Sekcie športu RTVS Matej Hajko.



Uverejnené: 05.10.2021 13:51:33 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.