files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Hokejový sviatok po 22 mesiacoch aj s divákmi

Naposledy ešte v nedeľu ôsmeho decembra 2019 si diváci na michalovskom zimnom štadióne mohli na vlastné oči vychutnať ligový duel so Slovanom Bratislava, teda s tímom, ktorý láka v najvyššej Tipos extralige najviac. Presne po 22 mesiacoch, v piatok ôsmeho októbra 2021 si ho budú môcť vychutnať opäť. Po vlaňajšej sezóne, kedy divák nevkročil na michalovský štadión ani raz, teraz môže prísť na zápas, na ktorý sa teší asi najviac, opäť. Dukla Ingema privíta od 18.00 hod. aj pred televíznymi kamerami stanice Sport 2 najslávnejší slovenský hokejový klub.

Zvýšené vstupné

Vedenie klubu (ako už tradične) zareagovalo na súboj so Slovanom Bratislava zvýšeným vstupným. V piatok bude jednotné pätnásť eur, no s výraznou akciou na nedeľňajší duel so Spišskou Novou Vsou. V prípade, že si zakúpite vstupenku na dvojzápas, zaplatíte osemnásť eur (v priemere deväť eur na zápas, čo je na najvyššiu extraligu solídna cena). Navyše, kvôli červenej fáze v rámci Covid automatu sa zápasy budú riadiť po novom. Na jednej tribúne budú iba kompletne zaočkovaní diváci, na druhej sa zase pôjde v režime OTP (viac si môžete prečítať tu).

Tribúny na zápasoch so Slovanom v minulosti "praskali vo švíkoch"

Motiváciou ospravedlnenie sa divákovi

Michalovčania naposledy diváka sklamali. V nedeľu prehrali v rámci piateho kola doma s Nitrou hladkou 2:8, keď po dvoch tretinách bolo za stavu 0:7 prakticky rozhodnuté. Okrem rozbitých dverí na michalovskej šatni si to mohla odniesť aj psychika hráčov. Tí si uvedomujú, že diváka touto prehrou nepotešili. „Na druhej strane, sú aj takéto zápasy a prejsť si tým musí v sezóne asi každý,“ rozhovoril sa michalovský útočník Lukáš Lačný, podľa ktorého slov tím už nedeľu hodil za hlavu. „Až takú facku sme zrejme nepotrebovali, no prišla... Sezóna je však veľmi dlhá. Naďalej máme priaznivú bilanciu, naďalej sme v tabuľke vysoko, takže z toho už nejakú tragédiu robiť nemôžeme. Hádžeme to za hlavu a sústredíme sa na ďalšie zápasy, ktoré nás čakajú. V piatok hráme doma proti Slovanu a to môže byť ešte ťažší súper, ako bola Nitra. Všetci si uvedomujeme, že sa potrebujeme aj ospravedlniť divákovi. Veríme, že tak urobíme výkonom na ľade a takisto aj výsledkom. Práve tieto dve veci sú pre nás najbližšou motiváciou,“ pokračuje odchovanec michalovského hokeja.

Lukáš Lačný zažil doteraz iba jeden ligový súboj týchto tímov. Paradoxne tak bolo v drese belasých, kde začal minulú sezónu. Na konci jej prestupového obdobia sa vrátil do materského klubu, v ktorom pôsobí až doteraz. „Určite to bolo trošku špecifické a pre mňa o to viac, že sa hralo na štadióne, kde som vyrastal bez divákov. Teraz to bude iné. Môžu prísť aj diváci a ja verím, že nám v piatok pomôžu,“ zdôraznil Lačný, ktorý už mal zvýšený dopyt u svojich známych po vstupenkách. „Na zápas sa chystá časť rodiny, ako aj kamaráti. Mal som teda viacero telefonátov a žiadostí o vstupenky,“ smeje sa 21-ročný michalovský útočník, ktorý v nedeľu nastúpil na svoj prvý tohtosezónny extraligový duel.  

Súper, na ktorého sa chce vytiahnuť každý

Michalovčania sa už s bratislavským Slovanom v tejto sezóne raz stretli. Bolo to ešte v príprave v rámci domáceho turnaja Eastern Cup, ktorý „belasí“ vyhrali. Na Bratislavčanov narazili zverenci trénera Tomeka Valtonena v základnej skupine a podľahli mu 1:5, keď už po necelej polovici zápasu bolo za stavu 0:5 rozhodnuté. „Z tohto zápasu ani vychádzať veľmi nemôžeme. Vtedy mala prehra viaceré dôsledky. Pre nás to bol iba druhý prípravný zápas, oni zase mali za sebou už tuším, že piaty, alebo až šiesty prípravný zápas. Skôr sa v príprave musíme zamerať na posledné zápasy Slovana, či už v lige, alebo v Lige majstrov, kde hrali v stredu v Třinci,“ rozhovoril sa ďalší útočník Jozef Tibenský.

Aj centra michalovskej štvrtej lajny prehra s Nitrou mrzí.  „Všetci si uvedomujeme, že sme diváka nepotešili, no treba to už hodiť za hlavu a ísť ďalej. Máme pred sebou ďalšie dôležité zápasy. V piatok privítame spomenutý Slovan, v nedeľu Spišskú Novú Ves a ani to ľahkí súperi nebudú. Prehra nás určite mrzela. Tiež sme ale len ľudia a tiež môžeme mať „blbý deň“. Divákom sa chceme revanšovať a za odmenu im dať víťazstvo so Slovanom,“ pokračuje jeden z troch Bratislavčanov v drese michalovskej Dukly. Špecifický zápas to ale pre neho rozhodne nebude. „Už som v extralige dlhšie, takže som už niekoľko súbojov so Slovanom hral. Určite je to ale súper, na ktorého sa chce vytiahnúť každý. Odkedy sa vrátili do extraligy, sú pre divákov najväčším lákadlom a určite to takto bude aj tu v Michalovciach,“ dodáva na záver Jozef Tibenský.

PETER BRENDZA



Uverejnené: 07.10.2021 16:44:22 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.