files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

MFK Zemplín s ďalšou posilou, prichádza hráč FC Barcelona!

Michalovský MFK Zemplín má ďalšiu posilu. Káder trénera Miroslava Nemca vystužil iba devätnásťročný ofenzívny univerzál Brian Peňa Perez-Vico, ktorý prichádza z jedného z najslávnejších klubov na svete, španielskeho FC Barcelona. Brian Peňa je štvrtým Španielom so zmluvou s michalovským Zemplínom. Okrem neho tu pôsobí aj stopér Alfonso Artabe, krajný bek Alejandro Mendéz, ale aj stredopoliar Jose Casado, ktorý sa s Michalovčanmi dohodol tiež iba nedávno.

Brian Peňa sa narodil 20. júna 2002 v katalánskom meste Vilafranca del Penedes, ktoré je od ikonického futbalového stánku Camp Nou vzdialené iba 45 km. A tak nečudo, že od útleho veku bol jeho prvou voľbou futbal, ktorý si ihneď zamiloval. Najprv loptu začal naháňať v FCBEscola, čo je akadémia FC Barcelona pre deti vo veku 6 až 12 rokov. Potom rástol v CF Damme a Espanyole Barcelona, odkiaľ sa ako dorastenec vrátil do slávnejšieho FC.

Postavou nevysoký hráč, ktorému sa najlepšie hrá v strede zálohy, vyniká rýchlosťou a skvelou technikou. „Nikdy som na Slovensku nebol a nevedel som, do čoho idem. Avšak od prvého dňa som v Michalovciach veľmi spokojný. S novými spoluhráčmi som sa hneď skamarátil, do kolektívu ma prijali výborne, čo ma veľmi teší. V rýchlejšej adaptácii mi pomáhajú aj moji krajania. Musím však povedať, že všetci chlapci v kabíne sú super,“ boli prvé slová novej posily pre oficiálnu stránku klubu, s ktorým podpísal zmluvu do leta 2024.

Príchod barcelonského odchovanca do MFK Zemplín „spáchal“ Marián Kelemen, bývalý výborný brankár a v súčasnosti hráčsky manažér, ktorý má so španielskym futbalom bohaté skúsenosti. „Prechod z mládežníckeho do seniorského futbalu nebýva vždy jednoduchý, ale Brian má predpoklady na to, aby sa v michalovskom mužstve uchytil. Som presvedčený, že časom sa môže stať oporou MFK Zemplín, pretože sa v ňom ukrýva nesporný talent. Z futbalovej abecedy vie všetko, má výborný výber miesta aj techniku. Ako sa v Michalovciach chytí, to záleží iba na ňom. Potenciál na to rozhodne má,“ skonštatoval michalovský rodák Kelemen.

Zdroj: mfk Zemplín (foto: róbert andrejov)



Uverejnené: 08.10.2021 09:39:15 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.