files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Veľký obrat michalovskej Dukly. Slovan zdolala 5:3!

Hokejisti HK Dukla Ingema Michalovce zvíťazili v zápase šiesteho kola Tipos extraligy na domácom ľade nad HC Slovan Bratislava 5:3, hoci dvakrát prehrávali rozdielom dvoch gólov. Dva góly do siete „belasých“ zaznamenal fínsky snajper Anti Erkinjuntti, po jednom pridali Peter Galamboš, Jakub Suja a Roman Žitný. Zverenci trénera Tomeka Valtonena sa doma predstavia aj v nedeľu, keď o 16.00 hod. privítajú Spišskú Novú Ves.

Michalovčania chceli odčiniť nedeľňajšiu hanebnú prehru s Nitrou, no nezačali ideálne. Inkasovali hneď z prvej strely na bránu, keď sa v druhej minúte presadil Jaaskelainen. V tretej minúte putovali v priebehu dvadsiatich sekúnd na trestnú lavicu Mašôlonka s Ťavodou a dvojnásobnú prevahu pretavil na druhý gól Harris. Michalovčania sa ale nevzdali. Následne prežili oslabenie Ťavodu a pustili sa do súpera. Pomohla im aj slovanistická nedisciplinovanosť. V priebehu dvoch minút putovali na trestnú lavicu Pressinger, Sukeľ aj Gudlevskis a domáci trestali. Pri dvojnásobnej presilovke znížil Peter Galamboš. V poslednej päťminútovke nepotrestali faul Maiera, hoci Regenda bol sám pred brankárom. V samom závere inkasovali dva nižšie tresty Andrej Kukuča.

Druhý trest hostia v úvode druhej časti potrestali, keď sa presadil Tomáš Zigo. Michalovčania síce následne nepotrestali vylúčenie Valacha, po jeho návrate na ľad ale Suja znížil na 2:3 a opäť tak dostal domácich na koňa. Tí prečkali vylúčenie Cameranesiho a pri následnom treste Takáča Žitný vyrovnal. Domácich vyrovnávajúci gól ešte viac dostal na koňa. Boli aktívnejší a v poslednej minúte sa faulu dopustil aj Gachulinec. Jeho vylúčenie potrestal expresne rýchlo, už po 23 sekundách Erkinjuntti, ktorý poslal Michalovčanov do vedenie presne dve sekundy pred koncom druhej tretiny.

Aj v tretej sa hral zaujímavý hokej. Domáci poctivo bránili a nepúšťali slovanistov do tlaku. Tí sa síce snažili, nedokázali ale prechádzať čisto cez obranné pásmo Dukly. Tá bránila vedenie nielen poctivo, ale jej hráči hrali aj disciplinovane. Definitívne spečatiť ich víťazstvo mohli Žitný s Ekrinjunttim, ktorí ale stroskotali na Gudlevskisovi a ten tak umožnil svojim spoluhráčom až trojminútový vabank v power-play. V nej ale Erkinjuntti pridal piaty gól Michaloviec a definitívne tak pečatil ich cenné víťazstvo.

HK Dukla Ingema Michalovce - HC Slovan Bratislava 5:3 (1:2, 3:1, 1:0)
Góly: 14. Galamboš (Regenda), 29. Suja (Regenda, Galamboš), 33. Žitný (Cameranesi, Pavlin), 40. Erkinjuntti (Regenda, Galamboš), 60. Erkinjuntti (Keranen, Mudrák) – 2. Jaaskelainen (Rapuzzi, Gachulinec), 5. Harris (Yogan), 24. Zigo (Jaaskelainen, Rapuzzi)
Vylúčení: 7:7. Presilovky: 3:2. Oslabenia: 0:0 Rozhodovali: Orolin, Kalina - Šoltés, Ordzovenský. Divákov:
HK DUKLA INGEMA: Kaarlehto - Macejko, Bokroš, Stripai, Pavlin, Ťavoda, Mudrák, Valtola - Žitný, Cameranesi, Keränen - Kukuča, Erkinjuntti, Fournier - Galamboš, Suja, Regenda - Chalupa, Tibenský, Mašlonka.
HC SLOVAN: Gudlevskis - Golian, MacKenzie, Sersen, Gachulinec, Maier, Valach, Štajnoch - Takáč, Harris, Yogan - Zigo, Rapuzzi, Jaaskelainen - J. Sukeľ. Urbánek, Fomynych - Lukošík, Preisinger, Kundrik.  



Uverejnené: 08.10.2021 21:21:14
files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.