files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Po reprezentačnej pauze hostí Iuventa v stredu Slaviu Praha

Po reprezentačnej prestávke sa v stredu troma predohrávkami šiesteho kola opäť rozbehne kolotoč zápasov nadnárodnej MOL ligy hádzanárok. V hre budú aj hráčky MŠK Iuventa Michalovce. Po piatich odohraných kolách jediný stopercentný tím v súťaži má cez víkend pohárové povinnosti (v dvojzápase druhého kola Európskeho pohára hostí bosniansky RK Hadzici Interlogistic Sarajevo, sobota o 16.00 hod., nedeľa o 14.00 hod.). V stredu tak privíta v tradičnom čase od 17.30 hod. pražskú Slaviu, ktorú vedie bývalý tréner Iuventy František Urban.

Počas reprezentačnej pauzy mal kormidelník MŠK Iuventa Jan Beňadik sťaženú pozíciu, keďže až sedem hráčok z jeho kádra si plnilo reprezentačné povinnosti. Helena Aspridu sa po ťažkom zranení kolena po viac ako roku vrátila do českej reprezentácie a trénerovi Sloveniek Pavlovi Streicherovi bolo k dispozícii až šesť hráčok Iuventy. „To tu nebolo dosť dlho. Ukazuje to, že to máme nastavené dobre. Ja verím, že dievčatá sa v kádri udržia a zahrajú si aj na svetovom šampionáte v Španielsku, kde sa Slovensko predstaví v závere roka,“ poznamenal na margo účasti šiestich hráčok v slovenskej reprezentácii tréner MŠK Iuventa. Ten sa musel na druhej strane vysporiadať s iným tréningovým nastavením. „Hráčky sme rozdelili do skupín. Tréningy sme spojili so staršími dorastenkami a nejako sme to zvládli. Mohli sme sa povenovať aj individuálne hráčkam, ktoré tu ostali,“ pokračuje Beňadik.

V kvalifikačnom dvojzápase o majstrovstvá Európy 2022 Slovenky veľa vody nenamútili. Najskôr prehrali v Malage s vicemajsterkami sveta Španielkami 28:33 a potom doma v Topoľčanoch aj s Maďarkami tesne 28:30. „Myslím si, že sme tieto zápasy odohrali v dobrom tempe a dobrej kvalite. Španielky a Maďarky boli favoritkami, my sme ale ukázali, že vieme zahrať aj s takýmito súpermi,“ rozhovorila sa strelecky najúspešnejšia Michalovčanka, pivotka Nikoleta Trúnková, ktorá bola v dvojzápase so siedmimi a ôsmimi gólmi zakaždým druhou najlepšiu strelkyňou tímu. „Darilo sa mi, za čo som rada. Keby ale nebolo dobrej spolupráce s dievčatami, až toľko gólov by som určite nedala,“ zložila Trúnková poklonu spoluhráčkam.

Spolu s ňou trinásťnásobného slovenského majstra reprezentovali aj spojky Vladimíra Bajčiová s Adrianou Holejovou a kridelníčky Martina Popovcová s Bibianou Štefanikovou. Práve ľavoruká odchovankyňa michalovskej hádzanej bola asi najväčším prekvapením v Streicherovej nominácii. „Výsledkovo nám to síce nevyšlo, no herne to bolo z našej strany myslím si, že v poriadku. Zápasy ukázali, že sa posúvame dopredu, čo je pred majstrovstvami sveta v Španielsku veľmi dobrá správa,“ reaguje Štefaniková. Práve svetový šampionát, kde Slovenky získali voľnú kartu, je pre rodáčku z neďalekých Močaran obrovským lákadlom. „Veľmi tam chcem štartovať a urobím všetko preto, aby som bola v konečnej nominácii,“ pokračuje Štefaniková.

Michalovčanky sa vrátili z reprezentačného zrazu iba v pondelok ráno, no ihneď museli preladiť na „iuvenťácku“ vlnu. Už v stredu ich čaká totiž duel so Slaviou Praha, následne cez víkend dvojzápas s bosnianskym vicemajstrom a tieto tri zápasy napovedia veľa o ich ďalších ambíciách. „Všetky si uvedomujeme, že prichádzajú pre nás kľúčové zápasy. Chceme sa presadiť aj v pohárovej Európe, takže musíme klásť dôraz aj na zápasy v Európskom pohári. Na ten ale budeme myslieť až po strede. Teraz sa sústredíme na Slaviu Praha, ktorá nás v minulosti vedela potrápiť,“ podotýka Štefaniková, ktorá sa teší z piatich víťazstiev Iuventy na úvod sezóny. „My sme si to aj takto predstavovali. V prvých kolách sme vyhrali dôležitý zápas v Moste, porazili sme aj Dunajskú Stredu a pozbierali presne desať bodov, ako sme chceli. Všetky veríme, že to takto bude pokračovať a po strede budeme mať na svojom konte šesť víťazstiev.“

 

Aj napriek tomu, že Michalovčanky ako jediný z tímov MOL ligy nestratili ani bod, po piatich kolách im patrí iba druhá priečka. Na prvej priečke je Most, ktorý má o dva body viac, no aj o dva odohrané zápasy viac. Zemplínčanky sa ale už v stredu môžu predrať na líderskú pozíciu. Stačí im k tomu zdolať doma pražskú Slaviu. „Pre náš to bude samozrejme obrovská motivácia už len preto, aby sme sa dobre naladili na víkendové zápasy Európskeho pohára s bosnianskym RK Hadzici. Víťazstvo nad Slaviou by nám v tom veľmi pomohlo,“ reaguje Nikoleta Trúnková a na záver k sile súpera dodáva. „Slávistky majú tentoraz mladší káder. Bola to obmena, no určite tam ostali šikovné hráčky. Pozrieme si ich zápasy na videu a určite nás tréneri dobre pripravia.“

PETER BRENDZA



Uverejnené: 12.10.2021 17:34:07 files/pxtohu7hqxuwm5p4.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.