files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Kaarlehto napodobnil krajana Hoviho

Nebyť poslednej minúty, bol by to jeden z nezáživných zápasov. Duel siedmeho kola najvyššej hokejovej Tipos extraligy medzi Michalovcami a Spišskou Novou Vsou hrou nenadchol, no predsa sa o ňom bude hovoriť dlhšie. Môže za to fínsky brankár HK Dukla Ingema Karolus Kaarlehto. Dvadsaťštyriročný rodák z Turku za stavu 2:1 sa počas power-play Spišiakov zmocnil puku, ktorý okamžite vystrelil na opustenú bránku a tam aj skončil. Stal sa tak iba štvrtým brankárom, ktorému sa v našej extralige podarilo skórovať.

Pre aktuálnu michalovskú brankársku jednotku to nebol prvý gól. „Prvýkrát sa mi ho podarilo streliť ešte pred troma rokmi vo fínskej druhej lige. Aj vtedy to bola priama strela na bránku,“ zdôraznil Kaarlehto, ktorý ihneď vedel, že puk bude v bránke. „Mal som tušenie, že z toho bude gól,“ smeje sa 24-ročný brankár michalovskej Dukly.

Kaarlehto sa zaradil k už trom brankárom, ktorí predtým v našej extralige skórovali. Ako prvému sa to podarilo v sezóne 2007/08 jeho krajanovi Sasuovi Hovimu, ktorý v semifinále play-off nasmeroval puk do opustenej bránky Trenčína. V nedeľu ho napodobnil Karolus Kaarlehto. Ďalšie dva góly boli brankárov v extralige pripísané. Druhým brankárskym strelcom bol súčasný reprezentant Slovenska a golman Popradu Marek Čiliak. Tomu bol gól pripísaný v drese Nitry v zápase s Košicami v roku 2011. Čiliak vyrazil puk ramenom a ten sa od mantinelu odrazil až do opustenej bránky Košičanov, ktorým rozhodcovia signalizovali presilovku a mali tak bránku prázdnu. Ďalší gól brankára prišiel o päť rokov neskôr, konkrétne v roku 2016, kedy skóroval brankár Dukly Trenčín Peter Kutej. Ten v súboji v Banskej Bystrici za stavu 1:5 v prospech domácich vyrazil strelu Petrána, puk sa dostal k Milanovi Kytnárovi, ktorý počas signalizovaného vylúčenia chcel prihrať na modrú obrancovi, prudká prihrávka ale skončila až v domácej opustenej bránke.

Peter Brendza (zdroj informácii Denník šport)



Uverejnené: 13.10.2021 15:08:57 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.