files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Humenčania naďalej na čele prvej ligy. Ôsmimi gólmi skolili aj Topoľčany

Hokejisti HC 19 Humenné sú lídrom prvej ligy, či po novom Tipos SHL, aj po stredajšom šlágri ôsmeho kola, v ktorom porazili dovtedy stopercentné Topoľčany na ich ľade hladko 8:1. Humenčania, ktorí ťahajú aktuálne päťzápasovú víťaznú sériu, vedú tabuľku so štvorbodovým náskokom práve pred Topoľčanmi, ktoré ale majú o dva odohrané zápasy menej.

Zverenci trénera Parfionova zakončili v stredu v Topoľčanoch úspešný týždeň na ľade súperov. Najskôr minulú stredu vyhrali v Dubnici nad Váhom (4:3) a v piatok uspeli aj v Bratislave proti Modrým Krídlam Slovana (5:1). Do Topoľčian išli s malou dušičkou, keďže domáci predtým vyhrali všetkých sedem zápasov a po strede sa hotovali prevziať od nich prvú priečku v tabuľke. Od samého úvodu to ale bolo inak a dominantnejší bol HC 19, ktorý už po dvoch tretinách viedol 5:0 a bolo de facto rozhodnuté. „Prekvapili sme ich vysokým napádaním. Asi od nás čakali, že budeme hrať defenzívnejšie a zrejme mali v nohách aj utorkový ťažký zápas so slovenskou osemnástkou. Na druhej strane, aj my sme mali za sebou dlhú cestu cez celé Slovensko,“ rozhovoril sa asistent tréner HC 19 Ivan Boržík. Podľa jeho slov bol síce výsledok 8:1 jednoznačný, no až taký rozdiel medzi tímami nebol. „Keď niekto videl zápas, musí potvrdiť, že to až také jednoznačné nebolo. Nás podržal brankár Rabčan a boli sme efektívni v útoku.“ 

Aktuálny líder prvej ligy tak má za sebou šnúru piatich víťazstiev v rade, z toho tri posledné dosiahol s plným počtom deviatich bodov na ľade súperov. „Vedeli sme, že to bude ťažké, čo sa aj potvrdilo. Ani jeden z tých troch zápasov ľahký nebol. Sme strašne radi, že sme doniesli až toľko bodov a teraz sa musíme sústrediť na dva domáce zápasy s Breznom a Martinom, aby sme získané body potvrdili. Všetci veríme, že sme našimi výhrami navnadili aj divákov, ktorí nás prídu v piatok a v stredu povzbudiť v hojnejšom počte,“ podotýka Boržík, ktorý prvé miesto v tabuľke nepreceňuje. „Sme na prvom mieste, no ideme ďalej. Sezóna sa stále iba začala. Už v lete sme videli, že v mužstve sa zišla výborná partia. Máme tu hráčov skúsenejších, ale aj mladých a dravých, ktorí sa chcú posunúť ďalej. Naše ciele sa určite nemenia. Stále je to účasť v play-off. Asi nik netipoval, že budeme na prvom mieste, no sme strašne radi, že sa tvrdá práca vypláca. Chlapci pochopili, čo od nich s trénerom Parfionovom chceme a sme radi, že sa to ukazuje aj na ľade,“ pokračuje asistent trénera v HC 19, ktorý súčasne vedie aj michalovskú juniorku.

Jedným z mladých hráčov, ktorý prekvapuje, je aj útočník Dominik Borov. Ten nastrieľal už sedem gólov, tri z nich v stredu Topoľčanom. „Ja ho poznám ešte z Michaloviec a určite v ňom potenciál je. Musel sa najskôr trochu okukať v seniorskom hokeji a teraz bude určite napredovať aj tu. Ide o hráča, ktorý vie dať gól, no potrebuje v útoku aj svojich spoluhráčov.  Domino si sadol v útoku s Krajňákom a Horvátom. Všetkým trom sa darí, ťahajú nás, za čo sme radi. Naše mužstvo je ale zložené veľmi dobre a nie je to iba o nich. Samozrejme, jeho napredovanie ma veľmi teší už aj skrz toho, že ho poznám z michalovského dorastu či juniorky,“ dodáva na margo 22-ročného útočníka Ivan Boržík.

PETER BRENDZA



Uverejnené: 14.10.2021 14:40:56 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.