files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Tretie víťazstvo v rade. Dukla vyhrala na Liptove 4:1

Hokejisti HK Dukla Ingema Michalovce zvíťazili v zápase ôsmeho kola najvyššej Tipos extraligy na ľade MHK 32 Lipovský Mikuláš hladko 4:1, keď všetky góly zaznamenali v presilových hrách. Dvakrát sa v nich presadil Tony Cameranesi, po jednom presnom zásahu pridali aj obrancovia Kalle Valtola so Žigom Pavlinom. Zverenci trénera Tomeka Valtonena, ktorí triumfom na Liptove dosiahli tretie víťazstvo v rade, sa najbližšie predstavia na domácom ľade, keď v nedeľu o 16.00 hod. privítajú Banskú Bystricu.

Michalovčania začali aktívne. Už po dvoch minútach musel dvakrát zasahovať brankár Liptákov Vošvrda. Hostia v aktivite nepoľavovali a vyvrcholilo to dvoma faulami domácich, keď v rovnakom čase putovali na trestnú lavicu Haluška a Šepelev. Michalovčania zareagovali na danú situáciu najlepšie ako mohli. Najskôr Cameranesi využil presilovku o dvoch hráčov a potom v prevahe o jedného muža skóroval aj Valtola. Dva strelené góly udali tón prvej tretiny. Ukľudnení Michalovčania kontrolovali priebeh hry a nevykoľajilo ich ani vylúčenie Ťavodu v pätnástej minúte. Liptáci totiž s presilovkou nenaložili ideálne a prakticky Kaarlehta v michalovskej bráne neohrozili.

V úvode druhej tretiny mohol zvýšiť michalovské vedenie Žitný, mieril ale iba do dobre postaveného Vošvrdu. Na druhej strane sa Kaarlehto vyznamenal pri strele Uhríka. Aj v tejto tretine získali Michalovčania dlhočiznú presilovku o dvoch hráčov, keď v rozpätí dvadsiatich sekúnd išli na trestnú lavicu Urban, Hovorka i Nemec. Prvú dvojnásobnú presilovku opäť využil Cameranesi, ktorý na 3:0 upravil strelou spomedzi kruhov. Druhú presilovku o dvoch hráčov už Michalovčania nedohrali, keďže Fournier sekol Vošvrdu a na trestnú lavicu putoval aj on. V ďalších minútach sme opäť videli početné vylúčenia na oboch stranách. Hostia mohli viesť aj vyšším rozdielom, keď počas vlastného oslabenia unikol Regenda, ktorý obišiel aj Vošvrdu, no z uhla netrafil opustenú bránku Liptákov. Nedáš – dostaneš sa ukázalo na druhej strane. Šepelev sa natlačil až pred Kaarlehta a strelou nad jeho lapačku znížil na 1:3.

Hneď v úvode tretej tretiny putoval na trestnú lavicu Regenda. Liptáci mali síce tlak v útočnom pásme, presilovku však nevyužili. V ďalších minútach sa nič poriadne na ľade nedialo. Až v päťdesiatej minúte získali Michalovčania už tretiu presilovku o dvoch hráčov, tentoraz päťdesiatsekundovú. Päť sekúnd pred koncom ju na štvrtý gól využil Žiga Pavlin. Od tohto momentu sa už len dohrávalo. Zvýšiť michalovské vedenie mohol Kukuča, ktorý ale nepretlačil puk za Vošvrdou chrbát. Skóre sa tak už nemenilo a Michalovčania dosiahli tretie víťazstvo v rade, ktorým si upevnili pozíciu v prvej trojke.

MHK 32 Liptovský Mikuláš - HK Dukla Ingema Michalovce 1:4 (0:2, 1:1, 0:1)
Góly: 37. Šepelev (Mezovský, Obdržálek) - 8. Cameranesi (Žiga, Žitný) pres/2, 9. Valtola (Galamboš) pres/1, 25. Cameranesi (Pavlin) pres/2, 53. Pavlin (Cameranesi, Keränen) pres/2.
Vylúčení: 9:6. Presilovky: 0:4. Oslabenia: 0:0. Rozhodovali: Smrek, Korba – Ordzovenský, Jurčiak. Divákov: 650.
MHK 32: Vošvrda - Ventelä, Varttinen, Mezovský, Shepelev, Ilenčík, Kurali, Dunčko, Nemec – Paločko, Hovorka, Obdržálek – Michalík, Walega, Jurík – Kriška, Urban, Uhrík – Haluška, Petráš, Kalousek.
HK DUKLA INGEMA: Kaarlehto - Bokroš, Macejko, Pavlin, Valtola, Mudrák, Ťavoda, Gajdoš, Stripai – Žitný, Cameranesi, Karänen – Fournier, Erkinjuntti, Kukuča – Regenda, Suja, Galamboš – Hajnik, Tibenský, Chalupa.



Uverejnené: 15.10.2021 19:37:12 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.