files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Prišiel, videl, zvíťazil a odišiel. Škorvánek si už v Dukle možno nezachytá

Po týždni sa v michalovskej Dukle znova najviac píše a hovorí o brankárovi. Po tom, čo minulú nedeľu Karolus Kaarlehto strelou cez celé klzisko do opustenej bránky pečatil víťazstvo 3:1 nad Spišskou Novou Vsou sa tentoraz skloňuje meno Stanislav Škorvánek. Práve na neho si Zemplínčania spomenuli po problémoch, ktoré nastali po piatkovom dueli v Liptovskom Mikuláši. Všetko vyšlo tak ako malo. Michalovčania zdolali Banskú Bystricu 1:0 po predĺžení, natiahli svoju víťaznú šnúru na štyri zápasy a Škorvánek pomohol k víťazstvu čistým kontom, čím si pomohol aj psychicky po nie najlepšom štarte jeho Žiliny v prvej lige.

Kvôli menším zdravotným problémom potrebovala oddych súčasná jednotka Zemplínčanov Kaarlehto. Tréner Valtonen mal tak k dispozícii len málo skúseného Vojvodu. Jeho krajan Pohjanoksa v tíme totiž skončil a americký brankár Devin Williams, ktorého Michalovčania podpísali v týchto dňoch, dorazí na Zemplín až tento týždeň. Voľba padla na to, že oslovia Škorvánka, ktorý tu bol vlani ako dvojka. Ten sa im odmenil parádnym výkonom a čistým kontom. „Udialo sa to veľmi rýchlo. Ešte v sobotu ráno som trénoval v Žiline a ani len netušil, že si v nedeľu zachytám v extralige. Michalovčania sa mi ozvali v sobotu okolo piatej večer a ihneď sme sa dohodli. Verím, že som ich nesklamal,“ smeje sa 25-ročný brankár prvoligovej Žiliny. Ten do materského klubu vrátil v lete po šiestich rokoch a extraligová šancu mu zachutila. „Určite motivácia z mojej strany nechýbala. Chcel som sa ukázať. Mal som aj šťastie, no to brankár niekedy aj potrebuje. Niekedy nechytíte nič, niekedy vás trafí všetko. To bol aj môj prípad teraz,“ pokračuje Škorvánek, ktorý zlikvidoval všetkých 34 striel Bystričanov.

Keď si ale niekto myslí, že Škorvánek tu ostáva, mýli sa. Je stále brankárom Žiliny a do Michaloviec prišiel v rámci striedavého štartu iba na jeden zápas. „Som stále hráčom Žiliny. Na tom sa nič nemení. Teraz nastala taká situácia, aká nastala. Kaarlehto mal menšie zdravotné problémy, nový brankár tu ešte nie je. Myslím si, že do ďalšieho zápasu sa to všetko utrasie a určite bude minimálne jeden z nich k dispozícii. Chytať tu asi budú oni dvaja,“ podotýka Škorvánek, ktorého Žiline sa aktuálne nedarí podľa predstáv. Aj preto bol rád za michalovskú šancu. „Je to iný štýl hokeja, iná súťaž. Strašne ťažko sa to porovnáva. Prvá liga má svoju kvalitu, je tam ale iný štýl hokeja a hrajú sa iné zápasy ako v extralige. Je tam menej taktiky ako tu a z toho vzniká aj viac šancí.“

Strojcovia michalovského nedeľňajšieho víťazstva - brankár Škorvánek a strelec gólu Keränen (foto: tomáš feigl)

Samotný nedeľňajší duel ôsmeho extraligového kola nepriniesol veľa šancí, no na druhej strane priniesol veľa bojovnosti i korčuľovania. V prvej polovici duelu boli lepším tímom Michalovčania, v tej druhej mali viac striel na bránu Bystričania. Nakoniec diváci gól v riadnom hracom čase nevideli a museli si naň počkať 34 sekúnd v predĺžení. Domácich rozjasal fínsky snajper Janne Keränen. „Tréner Valtonen nám po zápase spomínal, že to bol zápas na medzinárodnej úrovni. Bolo tam dosť prečíslení. Už dlho som takýto duel nevidel. Defenzívy si však plnili úlohy na sto percent a možno aj preto diváci veľa gólových šancí nevideli. Bolo to o prvom využití chyby a nám sa ju podarilo v predĺžení využiť,“ podotýka Škorvánek, ktorý paradoxne, prvýkrát odchytal ligový duel aj pred michalovskými fanúšikmi. „Bol to skvelý pocit, keď na konci kričali moje meno. V minulej sezóne som takýto pocit zažiť nemohol, keďže diváci na štadión nesmeli. Som strašne rád, že som to mohol konečne zažiť, že som si zachytal a že som pomohol k víťazstvu.“

Na našu záverečnú otázku, či ho ešte v michalovskej bráne uvidíme, odpovedal, že skôr nie, ale... „Ako som povedal, ten brankársky problém sa vyrieši v najbližších dňoch a skôr to vidím, že nie. Na druhej strane, ešte v sobotu ráno by som nepovedal, že budem v nedeľu chytať extraligový zápas. Sami vidíte, stalo sa, takže nikdy nehovor nikdy,“ uzatvára debatu Škorvánek.

PETER BRENDZA



Uverejnené: 18.10.2021 12:06:51 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.