files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Bokroš sa na zápas s otcom teší. Už to pre mňa nie je ani špecifické, smeje sa obranca Dukly Michalovce

Prvá štvrtina základnej časti Tipos Extraligy sa blíži ku koncu. Zavŕši sa tento víkend, kedy sú na programe desiate a jedenáste kolo. Hokejistov HK Dukla Ingema Michalovce čakajú dve východoslovenské derby. V piatok privítajú nováčika súťaže z Prešova a v nedeľu ich čaká repríza semifinále lanského play-off v Poprade.

Michalovčania sa naposledy s Prešovom v rámci ligy stretávali ešte v postupovej sezóne 2018/19. Vtedy boli oba tímy na opačných póloch tabuľky. Prešovský seniorský hokej prešiel transformáciou a po fúzii s extraligovou Detvou sa vrátila najvyššia extraliga do tretieho najväčšieho mesta na Slovensku. Trénerom tímu ostal Ernest Bokroš, ktorého syn Tomáš háji od lete farby michalovskej Dukly Ingema. „Pre mňa to už ani tak špecifický súboj s otcom nebude. Veď hráme proti sebe prakticky každý rok,“ podotýka Tomáš, ktorého otec viedol iba raz a to pred desiatimi rokmi vo Zvolene. „Odvtedy sme boli iba súpermi, či už viedol slovenskú dvadsiatku, alebo vlani Detvu.“

Čo sa týka výsledkov, viac sa v úvode sezóny darilo Michalovčanom. Tých iba jedna priečka delí od vedúcej pozície. Prešovčania sú naopak na poslednom mieste tabuľky. Aj napriek tomu zdvíha skúsený michalovský zadák varovný prst. „Hrali sme s nimi na záver prípravy, takže vieme, čo v nich je,“ pripomína Bokroš mladší prehru 1:4 zo záveru prípravy, ktorá znamenala, že michalovská Dukla nepostúpila v Slovenskom pohári do vyraďovacej časti. Odvtedy sa ale veci zmenili a na koni by v piatok mali byť práve rozbehnutí Michalovčania, ktorí ťahajú sériu štyroch víťazstiev v rade. „Určite, ale... Treba sa pozrieť aj na silu súpera. Ten bude určite motivovaný zmeniť svoje postavenie v tabuľke. Teraz sa im nedarí a preto podľa mňa budú veľmi nepríjemným súperom. Ako som povedal, poznáme ich zo vzájomného zápasu z prípravy, kedy boli taktiež nepríjemní. Podobný štýl od nich čakám aj v piatok,“ varuje Tomáš Bokroš, ktorý sa s otcom Ernestom ešte pred východoslovenským derby nenaťahoval. „Voláme si pravidelne, skôr je to ale o tom, ako sa darí nám a im. Je to taký paradox, že obaja sme na východe, no obaja v iných mestách. Určite mu držím palce, aby sa jeho mužstvo nakoplo, no na druhej strane verím, že to bude až po nedeli,“ smeje sa na záver obranca Dukly Michalovce so skúsenosťami aj z reprezentácie.  

PETER BRENDZA



Uverejnené: 21.10.2021 11:12:18 files/pxtohu7hqxuwm5p4.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.