files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

V Martine si chce znova siahnuť na extraligovú šancu

Dva roky čakal márne na šancu, ktorú v michalovskej Dukle Ingema nedostal. Odchovanec hokeja v metropole Zemplína sa nakoniec rozhodol pre inú cestu. Brankár Vladimír Glosár prijal v lete ponuku prvoligového Martina, kde sa chce v kariére posunúť ďalej. Verí, že prípadné úspešné ťaženie tímu spod Turca pomôže v kariére aj jemu.

Pri pohľadu na zostavu HK Vitar, ktorý v stredu uspel v zápase desiateho kola Tipos SHL na ľade dovtedy lídra súťaže HC 19 Humenné (5:2), sme mohli nájsť viacero paralel aj s michalovskou Duklou. Veď v útoku HK hrali traja hráči, ktorí v minulosti úspešne pôsobili v revíre lišiakov (Lukáš Toma, Jakub Linet, František Poliaček) a ich bránku úspešne hájil práve Glosár. „Zišli sme sa tu dobrá partia. Zo začiatku sa nám síce výsledkovo nedarilo, no teraz je to už lepšie. Naša forma ide hore, čo sme ukázali aj teraz v Humennom. Sme všetci radi za víťazstvo, pretože sme zdolali lídra tabuľky a určite si tým pomôžeme psychicky do ďalších zápasov,“ rozhovoril sa michalovský odchovanec v službách martinského HK Vitar.

Vladimír Glosár má v prvej lige urobené veľmi dobré meno. V sezóne 2018/19 hájil farby najslabšieho tímu v súťaži, rezervy Nových Zámkov, no aj napriek vysokému počtu inkasovaných gólov patril k najlepšie hodnotiacim hráčom tímu. „Mne osobne táto sezóna veľmi pomohla,“ zopakoval už viackrát Glosár, ktorý následne dva roky čakal na šancu v bráne michalovskej Dukly Ingema. Nedočkal sa... „Teraz už na to nepozerám a sústredím sa na Martin, s ktorým chcem niečo dosiahnuť,“ podotýka brankár, ktorý stále myslí aj na návrat do najvyššej extraligy. „Každý hráč na to myslí, ja nie som výnimka. V prvej lige teraz musím ukázať, že na to mám a že môžem chytať aj o súťaž vyššie. Čo sa týka samotnej súťaže, je to vyrovnanejšie ako predtým. Vtedy boli Michalovce suverénne a boli aj tímy, ktoré prehrávali veľa zápasov. Teraz sa mi zdá súťaž vyrovnaná a hlavne zápasy vonku sú všade náročné. Každý môže prehrať s každým. Vidíte to aj sami. Na začiatku sezóny by nikto nepovedal, že favoritom nášho zápasu bude Humenné, ktoré ťahalo víťaznú sériu. My sme išli do zápasu s rešpektom a vyplatilo sa, domov sme si odviezli cenné tri body,“ dodáva na záver Vladimír Glosár.

PETER BRENDZA



Uverejnené: 22.10.2021 10:20:08 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.