files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Víťaznej sérii je koniec. Duklu skolila vlastná nedisciplinovanosť

Tam, kde sa ich víťazná séria začala, tam aj skončila. Hokejisti HK Dukla Ingema Michalovce po zdrvujúcej porážke 3:8 od Nitry naštartovali svoju víťaznú sériu. Tá trvala štyri zápasy, piaty na domácom ľade už neukoristili. A mali na to obrovskú šancu. Veď v piatkovom desiatom kole hostili posledný Prešov. Výborne pripravení „Koňare“ im ale dali podobne ako Nitra príučku, keď na Zemplíne vyhrali 4:1 a pre zmenu uťali svoju sériu štyroch porážok v rade.

Michalovčania si za prehru môžu sami. Po prvej tretine viedli 1:0 a mali ideálnu šancu strhnúť zápas na svoju stranu, keď krátko pred koncom tejto časti dostal hosťujúci Magdolen dva dvojminútové tresty. Domáci ale s presilovkou naložili katastrofálne. Po zlom striedaní o ňu prišli, následne fauloval Regenda a János Vas vyrovnal, čím nakopol hostí k štvorgólovému obratu. „Rozhodla naša nedisciplinovanosť,“ začal svoje hodnotenie útočník Dukly Marek Mašlonka. „Išli sme do toho, že máme upravený ľad a vyše trojminútovú presilovku. Urobili sme zbytočné chyby, ktorými sme súpera dostali na koňa. Nehovorím, že to bol zlom, ale malo to vplyv na konečný výsledok,“ pokračuje Marek Mašlonka. „Kameňom úrazu bolo, že sme nehrali svoju hru,“ nadväzuje na Mašlonkove slová jediný strelec michalovského gólu, obranca Dávid Mudrák. Aj on videl príčiny prehry v nedisciplinovanosti domácich. „Bolo to o vylúčeniach. Hráme presilovku, môžeme zlomiť zápas na svoju stranu a my sa dáme vylúčiť a postavíme súpera na nohy,“ sype si popol na hlavu michalovský zadák.

Na Zemplíne sa tak v piatok končili série. Zatiaľ, čo Michalovčania dovtedy štyri zápasy víťazili, Prešovčania uťali svoju sériu štyroch porážok v rade. „Aj tento zápas ukázal, že liga je nesmierne vyrovnaná a aj posledný tím tabuľky dokáže zdolať tím zhora. My sa z toho musíme poučiť a opäť naštartovať nejakú sériu. V nedeľu hráme v Poprade, kde nás čaká ďalší ťažký zápas so súperom, ktorý sa potrebujeme nakopnúť,“ zdôrazňuje Dávid Mudrák a Marek Mašlonka dáva recept na úspech. „Musíme hrať svoju hru, byť efektívni v koncovke a hlavne musíme hrať disciplinovanejšie ako teraz s Prešovom.“  

PETER BRENDZA



Uverejnené: 23.10.2021 15:13:21 files/mono6o54znw2p6rn.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.