files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Sérii bez prehry je koniec, MFK Zemplín prehral tesne na Žitnom ostrove

Futbalisti MFK Zemplín Michalovce prehrali v stretnutí dvanásteho kola Fortuna ligy na pôde FK DAC 1904 Dunajská Streda tesne 0:1. O jediný gól v zápase sa postaral v 38. minúte domáci Andzouna, ktorý tak ukončil štvorzápasovú sériu Michalovčanov bez porážky. Zverenci trénera Miroslava Nemca sa najbližšie predstavia na domácej pôde, keď v sobotu 30. októbra o 18.00 hod. privítajú FK Pohronie Žiar nad Hronom Dolná Ždaňa.

Na Žitnom ostrove sa hral vo vynikajúcej atmosfére solídny futbal, o ktorého kvalitu sa starali oba tímy. Michalovčania, ktorí nastúpili bez vykartovaných Ošimu s Artabem, sa od úvodu zamerali na rýchle kontry, ktoré „prevádzakovali“ po krídlach predovšetkým Marcin s Mendezom. Ako prví si gólovú šancu vypracovali domáci, keď Krstovič mieril po presnej prihrávke špílmachra Schäfera iba do brankára Kožuchara. Hneď na to nepresne mieril z dobrej pozície Schäfer. V 37. minúte vyšla hosťom rýchla kontra, keď sa po prihrávke Mendeza dostal k lopte Matej Trusa, ktorý však mieril iba do nôh brankára Jedličku. Hneď na to zahrmelo na druhej strane. Lamkel Ze podnikol rýchlu akciu, posunul loptu Andzouanovi, ktorý si vymenil loptu s Hahnom a obstrelil Kožuchara.

Michalovčania mali výborný úvod druhého dejstva. Vyrovnať mohol Trusa, ktorého strela išla tesne vedľa Jedličkovej žrde. Michalovský útočník bol pri chuti aj naďalej. O desať minút neskôr obišiel Kružliaka, opäť však mieril len do Jedličkových nôh. Následne začal stupňovať svoju aktivitu domáci DAC. Po faule Mendeza na Hahna hlavný arbiter nariadil pokutový kop, sám faulovaný ale namieril len do brvna. Zemplínčanom tak stále svitala nádej na úspešný výsledok, v ofenzíve sa ale presadzovali čoraz častejšie. Aj napriek tomu si po hodine hry vypracovali dve dobré šance. Najskôr Begala mieril tesne vedľa, potom Marcin do Jedličku. Na druhej strane, v permanencii bol aj Kožuchar, ktorý vyrazil strelu Lamkela Ze a poradil si aj s koncovkou Schäfera. V samom závere vytlačil aj ďalší pokus Lamkela Ze a keď sa vyrovnávajúcim gólom neskončila ani záverečná akcia Zemplínčanov, DAC uhájil tesné víťazstvo.  

FC DAC 1904 Dunajská Streda - MFK Zemplín Michalovce 1:0 (1:0)
Gól: 38. Andzouana
ŽK: 61. Hahn - 62. M. Marcin, 81. M. Begala
Rozhodovali: Marhefka - Vorel, Ferenc; 3998 divákov
FC DAC 1904: Jedlička - Blackman, D. Kružliak, Muhamedbegovič, Davis - Andzouana (78. Ciganiks), Dimun, Schäfer, Lamkel Zé (90+. Beskorovainyi) - Hahn (64. Nebyla), Krstovič (78. Sharani)
MFK ZEMPLÍN: Kozhukhar – Kotula, Ranko, F. Vaško – D. Magda, M. Begala, Kanu (56. Casado), Méndez (87. Gembický) – M. Marcin, M. Trusa, I. Žofčák (73. Kvocera)



Uverejnené: 25.10.2021 11:25:48
files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.