files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Kraj zaočkoval treťou dávkou viac ako tisíc východniarov

Košický samosprávny kraj za pilotný týždeň očkovania treťou dávkou vakcíny zaočkoval spolu viac ako 1200 východniarov. Zdravotníci vyrazili podať vakcínu najrizikovejšej skupine obyvateľov do zariadení sociálnych služieb. Ľudia s potlačenou, poškodenou alebo oslabenou imunitou vakcináciu absolvovali počas víkendu vo veľkokapacitnom očkovacom centre v Košiciach. Išlo napríklad o pacientov s onkologickým ochorením, po transplantácii, s reumatickou artritídou a podobne. Na tretie dávky sú podľa rozhodnutia Ministerstva zdravotníctva SR vyhradené vakcíny od spoločností Pfizer/BioNTech a Moderna. Ľudia s poruchou imunity sa mohli dať zaočkovať 3. dávkou vakcíny najskôr po štyroch týždňoch od podania druhej dávky. Zvyšná populácia najskôr po šiestich mesiacoch.

Počas uplynulého týždňa zaočkovali výjazdové tímy takmer 600 klientov aj zamestnancov v zariadeniach sociálnych služieb Via Lux v Barci, Bethesda senior n.o. v košickom Lorinčíku, Jasanima a Subsidium v Rožňave, Domko v Košiciach, Lúč v Šemši a Patria n. o. v Drienovci. Vakcinácia prebehla po konzultácii s lekárom, ktorí posúdili ich zdravotný stav. Niektorí klienti budú zaočkovaní priebežne, a to pre zdravotné dôvody. Župa aj tento týždeň ponúka možnosť očkovania každý deň. Zdravotníci podávajú v očkovacom autobuse jednodávkovú vakcínu Janssen, no v prípade záujmu majú dispozícii aj dvojdávkový Pfizer. Počas najbližších dní ich východniari nájdu napríklad v Rožňave, Trebišove, Sobranciach, Kráľovskom Chlmci, Čiernej nad Tisou, Veľkých Kapušanoch či Michalovciach, ako aj v obchodných centrách v Košiciach a v Spišskej Novej Vsi. Naďalej platí, že mestá aj obce, stredné školy či zariadenia sociálnych služieb môžu záujem o vakcináciu nahlásiť župe priebežne. Zaradí ich do harmonogramu očkovania aj operatívne.

Kraj doposiaľ podal už viac ako 268-tisíc vakcín proti ochoreniu COVID-19, z toho približne 41 600 v teréne. Záujemcovia môžu vakcináciu absolvovať aj vo veľkokapacitnom centre v Košiciach. V nedeľu (31. 10. 2021) dopoludnia sa tam bude podávať vakcína od Pfizer/BioNTech deťom, neskôr aj dospelým, ako aj tým, ktorých NCZI pozvalo na tretiu dávku. Popoludnie je vyhradené pre jednodávkovú vakcínu Janssen od spoločnosti Johnson&Johnson. Zdravotníci budú očkovať aj bez registrácie.



Uverejnené: 25.10.2021 18:06:18 files/pxtohu7hqxuwm5p4.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.