files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

V lige so siedmym víťazstvom. Iuventa v Európe proti Galyčanke Ľvov.

Hádzanárky MŠK Iuventa Michalovce sa v nadnárodnej MOL lige naďalej vezú na víťaznej vlne. V sobotu zvládli už svoj siedmy duel, keď na pôde TJ Sokol Písek zvíťazili hladko o štrnásť gólov 36:22. V týchto dňoch sa navyše Michalovčanky dozvedeli, kto im bude stáť v ceste do osemfinále Európskeho pohára. V treťom kole narazia na ukrajinského majstra Galyčanku Ľvov, ktorá to vlani dotiahla až do štvrťfinále tohto pohára.

Poďme najskôr ešte k víkendu, kedy Zemplínčanky odohrali svoj siedmy ligový duel v tejto sezóne. Tak ako v predošlých šiestich, aj tentoraz mali na pôde TJ Sokol Písek víťazné ambície. „Bol to podobný zápas ako minulú sezónu,“ zaspomínal si tréner Jan Beňadik na duel z apríla tohto roka, kedy sa jeho zverenky najskôr taktiež trápili, no od polovice prvého polčasu išli jasným krokom za víťazstvom 44:25. „Úvod bol z našej strany dosť kostrbatý. Nevedeli sme sa dostať do zápasu. Od nejakej pätnástej minúty sme to mali všetko pod kontrolou,“ pokračuje Beňadik k siedmemu ligovému víťazstvu v tejto sezóne.

Ôsme bude môcť jeho tím dosiahnuť už v sobotu, kedy od 16.00 hod. hostí podľa postavenia tímov v tabuľke v šlágri ôsmeho kola MOL ligy štvrtý DHC Plzeň. „Myslím si, že družstvo Plzne je dlhodobo pokope a možno aj preto majú také dobré výsledky. Určite je to aj dobrým žrebom, no má to súvislosť aj s tým, že káder majú dlhšie pokope. V lete tam prišla strelkyňa Veronika Galušková, ktorej aktuálne patrí medzi kanonierkami prvé miesto. Je tam aj mladá brankárka Rězáčová, taktiež česká reprezentantka,“ zdôrazňuje Beňadik, ktorého tím odohrá v lige do konca jesennej časti ešte päť duelov. Okrem Plzne sa budúcu stredu v Olomouci, v sobotu doma hostí Šaľu a v dvoch posledných jesenných kolách nastúpi v Porube a doma proti Stupave. „Do všetkých pôjdeme s víťaznými cieľmi tak, aby sme celou jesennou časťou prešli bez prehry,“ pokračuje tréner MŠK Iuventa.

V Európskom pohári proti ukrajinskému Ľvovu

V pondelok v sídle EHF vo Viedni vyžrebovali tretie kolo Európskeho pohára. Iuventu v ňom čaká protivník spoza našich východných hraníc. Ukrajinský majster Galyčanka Ľvov. „Čo sa týka cestovania, je to pre nás dobrá správa. Čo sa týka úrovne súpera, to musíme preveriť. Čaká nás zrejme jeden zo silnejších súperov, akých sme mohli dostať. Cez to všetko si myslím, že našou ambíciou bude postúpiť do osemfinále,“ povedal Beňadik na margo pohárového súpera. My len dodajme, že prvý zápas by sa mal hrať cez víkend 13. a 14. novembra na Ukrajine, odveta o týždeň neskôr v Chemkostav aréne. Aj preto sa termíny zápasov v Porube a doma so Stupavou budú meniť.

PETER BRENDZA



Uverejnené: 26.10.2021 21:12:37 files/pxtohu7hqxuwm5p4.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.