files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Matúš Matis: Pôsobenie v Trebišove si užívam

Po štyroch odohraných kolách druhej hokejovej ligy Východ je na čele produktivity útočník HK 2016 Trebišov Matúš Matis. Ten sa gólom a prihrávkou podieľal aj na sobotňajšej výhre v šlágri štvrtého kola nad Rimavskou Sobotu (3:2), keď strelil druhý gól svojho tímu a prihral aj na víťazný Martinovi Marcinkovi.

Odchovanec košického hokeja, ktorý má za sebou aj účinkovanie vo Švédsku, či naposledy Francúzsku, bodovo dohnal Kirila Romanova z Rimavskej Soboty a spolu sú tak s rovnakou bilanciou deväť kanadských bodov za šesť gólov a tri prihrávky na prvom mieste produktivity. „Teší ma to, no neberiem to tak, že musím vyhrať. Našej lajne to sype. Teraz dávam góly ja, v ďalších zápasoch sa môžu presadiť ďalší chalani,“ zdôrazňuje 28-ročný útočník, ktorý všetkých šesť gólov strelil v nerovnovážnom stave. Tri dal v presilovkách, tri pridal vo vlastnom oslabení. „Už sa musím presadiť aj v hre piatich proti piatim,“ smeje sa Matis.

Trebišovčania sa naposledy poriadne potrápili. Rimavskú Sobotu zdolali 3:2 a týmto víťazstvom sa dostali na prvú priečku v tabuľke. V doterajších štyroch zápasoch stratili iba jediný bod, keď v Brezne vyhrali až po predĺžení. „Liga je dosť náročná a vyrovnaná. Ukázal to aj náš zápas s Rimavskou Sobotou, ktorý bol veľmi, veľmi ťažký. Súper ukázal svoju silu a aj to, že je dlhšie pokope. Na výhru sme sa poriadne nadreli a bolo to napínavé až do samotného konca,“ zdôrazňuje útočník HK 2016, ktorý si užíval atmosféru na štadióne. „Ja by som sa chcel divákom veľmi pekne poďakovať. Prišli aj skrz opatrenia v hojnom počte a keby opatrenia neboli, bolo by ich určite viac. Tešíme sa z každého diváka, pretože ukazujú, že majú hokej radi. Ja si pôsobenie tu nesmierne užívam.“

Odchovanec košického hokeja naposledy hrával ešte v sezóne 2019/20 v Poprade, kde ale odohral iba šesť duelov. Po návrate z francúzskeho Nice totiž pociťoval bolesti kolena, ktoré vyvrcholili až do operácie. Bývalý slovenský mládežnícky reprezentant sa pohrával aj s myšlienkou, že zavesí korčule na klinec. „Boli také plány, že aj skončím. Presvedčil ma ale Igor Halás, aby som to skúsil. Urobil som dobre, pretože ako som povedal, pôsobenie tu si nesmierne užívam,“ dodal na záver Matúš Matis.

PETER BRENDZA



Uverejnené: 28.10.2021 09:01:28 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.