files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Skoro po roku pripravený na návrat do základnej zostavy

Už viac ako desať mesiacov si nekopla do fortunaligovej lopty defenzívna opora MFK Zemplín Michalovce Martin Kolesár. Stále iba 23-ročný krajný obranca má na svojom konte v najvyššej súťaži 51 duelov. Nateraz posledný zápas odohral vlani v poslednom jesennom kole ešte šestnásteho decembra 2020. Pri domácej výhre 4:3 s Ružomberkom strávil na trávniku 52 minút. Odvtedy v prvom tíme pauzuje...

Môžu za to problémy s kolenom, ktoré sa mu dokonca vrátili aj po operácii. „Mal som šitý meniskus a takisto aj nadtrhnutý bočný väz v kolene. Koncom minulej sezóny som mal byť v poriadku, mal som však recidívu zranenia a o to dlhšie sa moja absencia natiahla,“ poznamenal Martin Kolesár, ktorý v niektorých zápasoch už mal na rukáve aj kapitánsku pásku. Ostať viac ako pol roka bez futbalu bolo pre neho ťažké. „Takú dlhú pauzu som ešte nemal. Bolo to dosť náročné hlavne z psychického hľadiska, no pomohli mi rodina, priateľka, či chalani v šatni. Je to už za mnou. Odohral som už aj niekoľko zápasov za sobraneckú farmu a teraz sa chcem presadiť aj v prvom tíme. Verím, že sa vraciam ešte silnejší a budem platným členom kádra,“ pokračuje opora zadných radov michalovského Zemplína.

Pred zranením Martinovi Kolesárovi patrilo miesto v základnej zostave a to by si rád vydobyl aj pri návrate na trávnik. Bude to však mať veľmi ťažké, pretože konkurencia v podobe Daniela Magdu či Juraja Kotulu je obrovská. „Uvedomujem si, že konkurencia je veľká a tak Dano, ako aj Juraj sú dobrí futbalisti. Som veľmi rád, že sa darí aj mužstvu. Kolektív sa zocelil už v lete, čo bol rozdiel medzi ostatnými rokmi. Vlani to bolo určite pre chlapcov ťažké. Nedarilo sa im. Ťažko bolo aj mne. Hoci som veľmi chcel, nemohol som im pomôcť čím skôr sa zachrániť. Nakoniec sa nám to podarilo až v poslednom kole,“ spomína Kolesár na minulú sezónu a hneď na to obracia na tú terajšiu. „Ako som povedal, táto vyzerá oveľa lepšie. Chlapcom sa darí, aktuálne nám patrí šieste miesto, čo je asi najlepšie umiestnenie, aké sme mali po dvanástich kolách. Čo si pamätám po minulé sezóny, vždy sme mali lepšiu druhú polovicu základnej časti a preto som v očakávaní, kde sa posunie v najbližších zápasoch,“ smeje sa odchovanec trebišovského futbalu v službách michalovského Zemplína.

Ten je k dispozícii už aj na sobotňajšie domáce stretnutie s FK Pohronie Žiar nad Hronom Dolná Ždaňa, Aj keď je súper Michalovčanov zatiaľ na poslednom mieste v tabuľke, Kolesár krotí prílišný optimizmus. „Zo skúseností viem, že takéto zápasy bývajú najťažšie. Očakávajú sa od vás body, súper nemá čo stratiť. My nemôžeme pozerať na to, že sú na poslednom mieste v tabuľke. Musíme sa pozerať na seba a ísť za svojim cieľom, ktorým je získať tri body,“ dodáva na záver Martin Kolesár.

PETER BRENDZA



Uverejnené: 28.10.2021 19:04:26 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.