files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Michalovská Dukla pánom zápasov u súperov, v nedeľu hostí slávnejšiu Duklu

Štvrtý zápas u súpera v rade si hokejisti HK Dukla Ingema Michalovce domov priniesli všetky tri body. Zverenci trénera Tomeka Valtonena vyhrali v zápase trinásteho kola Tipos extraligy na ľade HC Mikron Nové Zámky 5:3 a v tabuľke sa držia na druhom mieste. Michalovčania vyhrali vonku štyri z piatich duelov, ako jediný prehrali hneď prvý v Trenčíne A práve slávnejšej Dukle môžu vrátiť v nedeľu prehru, keď ju privítajú na svojom ľade od 16.00 hod. (žiaľ, zápas sa bude hrať kvôli tomu, že Michalovce sú v covid automate v čiernej fáze, bez divákov).

Michalovčania najskôr prestáli počiatočný tlak domácich a potom udreli, keď Keränen tečoval strelu Tomáša Bokroša. Domácim sa síce podarilo v úvode druhej časti vyrovnať v presilovke o dvoch hráčov, Galamboš so Žitným však opäť Duklu poslali do komfortného vedenia. Domácim sa síce podarilo znížiť vo vlastnom oslabení a potom aj odpovedať v presilovke na gól Cameranesiho takisto dosiahnutý v presilovke, na body im to však nestačilo. V samom závere pečatil michalovského víťazstvo v presilovke Fournier, ktorý taktiež tečoval strelu Bokroša. „Myslím si, že v hre päť na päť sme boli lepším mužstvom. V rovnovážnom stave sme strelili tri góly, čo sa nám už dlho nestalo. Teší ma, že sa nám opäť darilo aj v presilovkách. Samozrejme, tešia aj získané body. Každý jeden v súťaži nie je ľahko získaný. Chvíľu sme sa potešili, no už sa pripravujeme na nedeľu, kedy nás doma čaká Trenčín,“ zdôraznil asistent trénera michalovskej Dukly Juraj Faith.

Toho sme sa spýtali aj na úspešnosť tímu na pôde súpera. „Prehrali sme akurát v Trenčíne. Vonku sa snažíme hrať taký poctivý hokej. Dôležité je nerobiť chyby a dobre brániť. Všetko to musí byť podporené aj dobrým výkonom brankára, čo v piatok aj bolo. Je to pekná štatistika, že sme štyrikrát v rade vonku vyhrali, nemôžeme sa ale na to pozerať a musíme ísť od zápasu k zápasu. Takým poctivým hokejom chceme uspieť v každom zápase. Proti nám ale stoja zakaždým silní súperi a nie vždy sa to podarí,“ pokračuje Juraj Faith, ktorý vyzdvihol aj výkon od dnes už 26-ročného amerického brankára Devina Williamsa. Ten v piatok nastúpil na svoj prvý zápas mimo Severnej Ameriky. „Je to trošku iný typ brankára od Kaarlehta. Pres súperov tak budeme opäť o trochu ťažšie čitateľní. Nebola to pre neho ľahká situácia. Dlho nechytal a s nami je iba týždeň. Dostal síce tri góly, no svoje miesto si určite zastal. Na prvý zápas viac ako dobré.“

Zemplínčania tak po domácej porážke s Prešovom (1:4) opäť naskočili na víťaznú vlnu. Z dvoch zápasov v Poprade a Nových Zámkov domov doniesli plných šesť bodov. Tie budú musieť potvrdiť v nedeľu na domácom ľade proti Trenčínu. Súboj o najlepšiu Duklu má od minulosezónneho play-off aj nádych rivality. Najlepšiu štvrťfinálovú sériu vtedy Michalovčania vyhrali 4:2 na zápasy. „Bola to fakt výborná séria, no je to už za nami. V druhom kole sme tam hladko prehrali a teraz im chceme túto porážku vrátiť. Trenčania mali sériu nie najlepších zápasov a chvíľu boli dokonca aj na poslednom mieste. Teraz sa ale zdvíhajú hore a určite nepredajú kožu lacno. Nečaká nás nič ľahké, no body z ľadu súpera chceme potvrdiť aj doma,“ dodáva na záver Juraj Faith.

PETER BRENDZA



Uverejnené: 30.10.2021 13:53:47 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.