files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Prelomia trenčianske prekliatie v piatok futbalisti?

Keď pred druhou reprezentačnou pauzou bola v michalovskom MFK Zemplín absolútna spokojnosť, pred tou treťou by sa o nej hovoriť rozhodne nedalo.

Michalovčania vstupovali do tretej štvrtiny jesennej časti Fortuna ligy po troch víťazstvách v rade nabudení predĺžiť sériu bez prehry, aj tú víťaznú. O ňu prišli hneď v prvom kole po prestávke, keď remizovali 1:1 v Senici. Následne ale prišli aj o tú bez prehry, keď v Dunajskej Strede nestačili na DAC (0:1) a aktuálne dokonca ťahajú sériu dvoch porážok v rade, keď v sobotu nestačili doma na FK Pohronie (0:2). Navyše, zverenci trénera Miroslava Nemca neskórovali päť polčasov v rade, čoho dôsledkom sa prepadajú v tabuľke do miest, kde by byť nechceli...

Zastaviť to mohli v sobotu v domácom zápase so vtedy posledným FK Pohronie. Po slabom výkone ale prehrali 0:2, čím sa ich situácia ešte zhoršila. „Mrzí nás to všetkých,“ rozhovoril sa jeden z najskúsenejších hráčov v kádri, stredný obranca Michal Ranko. „Všetko sme si spolu rozobrali. Vieme, kde sme spravili chyby a najlepšie by bolo, aby sme ich už neopakovali a poučili sa z nich,“ pokračuje Michal Ranko. Ten bude mať so svojimi spoluhráčmi šancu vrátiť sa na nejakú vlnu už tento piatok. V televíznom zápase (priamy prenos Nova Sport o 17.00 hod.) sa predstavia Zemplínčania v Trenčíne. „Bude to pre nás o to ťažšie, že oni hrajú svoje domáce zápasy na umelej tráve,“ podotýka odchovanec trenčianskeho futbalu v michalovských službách. Ako odborník na káder AS sa však necíti. „Ale kdeže... Z tých hráčov, čo tam hrali vtedy, keď som tam bol ja, tam už nie je nik. Na druhej strane, bude to pre mňa určite niečo špecifickejšie. Prídu sa pozrieť naši, písali mi aj nejakí kamaráti,“ dodáva 27-ročná defenzívna opora michalovského celku.

Výhodu umelej trávy pre tím AS vidí aj ďalší z jeho odchovancov v kádri MFK Zemplín, ofenzívny univerzal Milan Kvocera. „Sú na ňu zvyknutí. Ostatné tímy s tým môžu mať problémy. Budeme sa musieť s tým popasovať. Posledné dva dni trénujeme na umelej tráve aj my, aby sme sa tomu trochu prispôsobili. Verím, že to bude postačujúce,“ smeje sa Milan Kvocera, ktorý v televízii sledoval nedeľňajší zápas AS doma proti Slovanu Bratislava. A treba povedať, že Trenčania mali majstra na lopate. Nakoniec prehrali 2:3, za výkon sa ale hanbiť nemusia. „Rozhodne nie! Bol to veľmi kvalitný zápas. Dovolím si tvrdiť, že domáci boli v nejakých fázach zápasu aj lepším tímom. Mali slabý vstup do druhého polčasu a tým si to pokazili. Keby ho mali dobrý, podľa mňa to mohli v nedeľu vyhrať.“ Michalovčania už mali s Trenčanmi tú česť vo štvrtom kole tejto sezóny. Domáci duel im nevyšiel. Na začiatku druhého polčasu ich síce poslal do vedenia Matej Trusa, Trenčania však po góloch Reubena Yema a Juhu Pirinena otočili výsledok vo svoj prospech. „Dobre si ešte pamätám na tento zápas aj na to, ako sme doplatili na naše chyby. Určite sme si v ňom nezaslúžili prehrať. Trenčania boli efektívnejší, keď využili naše chyby na skórovanie. Musíme sa z toho poučiť. Ideálne by bolo im túto prehru v piatok vrátiť,“ dodáva Milan Kvocera.

Michalovským športovcom sa v tejto sezóne s tými od hradu Matúša Čáka nedarí. Nielenže futbalisti prehrali svoj domáci zápas 1:2, no nedarí sa ani hokejistov Dukly Ingema, ktorí s Trenčínom prehrali dokonca dvakrát. V druhom kole Tipos extraligy u súpera 1:4, no a v nedeľu doma dokonca 1:5. „Určite sa pokúsime o prvé víťazstvo v tejto sezóne,“ smelo podotýka Milan Kvocera a na jeho slová nadväzuje aj Michal Ranko. „Vieme, že sa nám s nimi nedarí a vieme aj to, že Michalovce s nimi vyhrali naposledy pred viac ako dvoma rokmi. Všetci veríme, že sa nám to podarí a za nedeľu „pomstíme“ hokejistov za domácu prehru,“ smeje sa michalovský stredný obranca.

PETER BRENDZA



Uverejnené: 04.11.2021 15:35:33 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.