files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Bodové zakopnutie Iuventy v Olomouci, v sobotu hostí Šaľu

Po stredajšom deviatom kole hádzanárskej súťaže MOL ligy nemá už ani jeden tím stopercentnú bilanciu. Najdlhšie sa držali hráčky MŠK Iuventa Michalovce, ktoré v deviatom kole prvýkrát zakopli, keď na horúcej pôde DHK Zora Olomouc remizoval po napínavom priebehu 25:25.

Michalovčanky mohli dokonca prehrať, keď na začiatku poslednej desaťminútovky prehrávali ešte 20:24. Piatimi gólmi v rade ale otočili výsledok, víťazstvo ale neudržali. Päť sekúnd pred koncom totiž vyrovnala domáca kanonierka Tereza Kubáčková, ktorá zapríčinila, že už ani Iuventa nie je v nadnárodnej súťaži stopercentná. „Asi nám ublížilo, že po druhom kole v Moste sme nehrali ani jeden dramatický, či vyrovnaný zápas,“ rozhovoril sa tréner a súčasne aj športový riaditeľ MŠK Iuventa Jan Beňadik. Jeho zverenky viedli po polčase 13:11, ale práve tam vidí Beňadik problém, prečo si jeho tím z Olomouca neodniesol v stredu víťazstvo. „Viedli sme síce o dva góly, no mohli sme aj o viac. Nedokázali sme sa od súpera gólovo odtrhnúť a keď prišla naša horšia fáza v druhom polčase, Olomouc to využil. Naše víťazstvo by asi nebolo spravodlivé....,“ pokračuje Beňadik. „Tak ako nám v sobotu proti Plzni všetko vyšlo, teraz v Olomouci skoro nič. Bolo tam strašne veľa vecí, ktoré mali byť inak. Keby sme ich zvládli, priebeh zápasu je iný. Nevyšlo nám veľa vecí, na druhej strane, musím vypichnúť záver, v ktorom sme otočili z 20:24 na 25:24. Nebyť vylúčenia v samom závere, myslím si, žeby sme získali body dva. Nerobil by som z toho nejakú tragédiu. Nedá sa totiž konštantne hra dobre v 26 zápasoch v rade a konštantne vyhrávať,“ vrátil sa ešte k stredajšiemu zápasu Beňadik.

Opäť sa tak potvrdilo, že Iuvente sa na olomouckej pôde dlhodobo nedarí. Naposledy tam síce dvakrát v rade vyhrala, no potrápili sa. Predtým zase zaznamenali jej hráčky remízu 27:27 a v roku 2017 dokonca tesne prehrali 23:24 (mimochodom, v oboch prípadoch sa taktiež rozhodovalo v posledných sekundách). Predtým tam Iuventa utrpela porážku aj v sezónach 2010/11 a 2011/12. „Tam sa hrá každému ťažko. Je to trošku špecifický súper hlavne v domácich zápasoch. Prostredie je trošku iné. Keď nedokážete zlomiť duel na svoju stranu, trápite sa. Keď si spomínam, aj v minulej sezóne to tam bolo ťažké a vyhrali sme len 24:20. Teraz, keby sme vyhrali prvý polčas o viac gólov a odskočili im, zrejme by sme vyhrali. V druhom polčase sme mali hluchšiu pasáž, ktorú súper využil. Ako som ale povedal, nerobil by som z toho nejaké uzávery. Pokračujeme v prvom z troch anglických týždňov. V sobotu nás doma čaká ďalší ťažký zápas, keď privítame Šaľu,“ podotýka tréner michalovskej Iuventy. Zemplínčanky sa určite v sobotu proti svojmu tradičnému slovenskému rivalovi chcieť revanšovať za prvý stratený bod v lige. „Verím, že budeme v konsolidovanejšom zložení ako v stredu. Pre nás je dôležitý každý zápas a každý jeden je aj ťažký. Musíme sa dobre pripraviť. Vo štvrtok si ešte zhrnieme duel v Olomouci a v piatok si zase niečo povieme už k Šali,“ uviedol Beňadik, podľa ktorého bude v súboji s lídrom tabuľka Šaľa v rovnakej pozícii ako v stredu Olomouc. „Nebudú mať čo stratiť. Aj teraz boli v tejto pozícii v stredu, keď hostili Most. Je pre nich lepšie hrať s nami, ako so súperom, s ktorým sa ťahajú o body. Prídu skúsiť, čo im dovolíme,“ dodáva na záver tréner michalovskej Iuventy.

PETER BRENDZA



Uverejnené: 04.11.2021 17:34:49 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.