files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Michalovská Dukla vonku opäť úspešná. Po dobytí Steel arény chcú aj hradby majstra

Jedným z najlepších tímom slovenskej hokejovej extraligy na ľade súperov je michalovská Dukla Ingema. Zverenci trénera Tomeka Valtonena sa vonkoncom nesprávajú ako ideálny hosť, keď u súperov zbierajú bod za bodom. Prehrali akurát prvý duel v Trenčíne, v ostatných piatich si pripísali štyri výhry za tri body a jednu po predĺžení. Naposledy sa im darilo v piatok v košickej Steel aréne, kde zdolali domácich „oceliarov“ 2:1 po predĺžení.

Michalovčania sa s Košičanmi stretli po druhýkrát v sezóne a zápas mal s tým, čo sa hral koncom septembra na Zemplíne, mnoho paralel. Opäť doň vstupovali obaja súperi po predchádzajúcich prehrách, opäť vynikali hlavne obrany nad útokmi, duel opäť skončil víťazstvom michalovskej Dukly 2:1 a navyše mal na michalovskej strane aj rovnakých strelcov – Romana Žitného a Janneho Keränena. „Myslím si, že sme opäť podali kvalitný výkon,“ začal svoje hodnotenie aktuálnej najlepší michalovský strelec Roman Žitný ktorý zaznamenal už svoj siedmy tohtosezónny gól. „Dostal som od „Kuka“ vynikajúcu prihrávku. Krásne ma našiel a mne neostávalo nič iné, len to zasunúť do poloprázdnej bránky. Čo sa týka zápasu, opäť vynikali obrany. Chceli sme streliť upokojujúci druhý gól, Košičania ale hrali taktiež dobre. V závere nás zatlačili a nakoniec sa im podarilo vyrovnať. Mali aj ďalšie šance, nás však perfektne podržal brankár Williams,“ pokračuje Roman Žitný. „Bol to extrémne ťažký zápas,“ nadväzuje na slová spoluhráča obranca František Gajdoš. „Obrovská škoda inkasovaného gólu, ktorý znamená to, že sme nevyhrali za tri body. Padol už dosť neskoro, mohli sme to udržať. 1:0 je vždy nepríjemný stav, presvedčili sme sa o tom opäť. Nakoniec sme ale vyhrali aspoň za dva body, ktoré sa z Košíc taktiež cenia,“ dodáva k zápasu v Steel aréne mladý michalovský obranca.

Zverenci trénera Tomeka Valtonena tak dosiahli piate víťazstvo u súpera v rade. Čím si to michalovský útočník vysvetľuje, že Dukla je úspešnejšia vonku, ako doma, kde už trikrát prehrala? „Neviem, čím to je,“ krčí plecami útočník Dukly. „Možno je to v našich hlavách. Rozhodne to ale musíme zmeniť, pretože bodovať chceme aj doma, nielen vonku,“ nadväzuje František Gajdoš. Michalovčania budú môcť túto úspešnú sériu u súperov predĺžiť už v nedeľu, kedy ich ale čaká súper z najsilnejšieho rangu. Od 16.00 hod. si to pod Pustým hradom rozdajú v priamom súboji o druhú priečku v tabuľke s majstrovským HKM Zvolen. „Čaká nás ďalší ťažký zápas. Po nie ideálnom štarte sa Zvolenčania rozbehli. V piatok dokonca vyhrali na Slovane, takže majú formu ako remeň,“ zdôrazňuje František Gajdoš, ktorý do Michaloviec prišiel v lete práve spod Pustého hradu. „Mám na tunajšie prostredie fantastické spomienky. Opakujem, čaká nás ťažký zápas, pre mňa asi špecifickejší, keďže som tam v minulej sezóne hrával. Čo môžem povedať, súperom sa tam vlani hralo určite ťažko. Sú na tom veľmi dobre psychicky, veria si, takže to budeme mať veľmi ťažké,“ uzatvára debatu dvadsaťročný michalovský obranca. 

PETER BRENDZA



Uverejnené: 06.11.2021 15:09:02 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.