files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Michalovská Dukla na špici ligy

Hokejisti HK Dukla Ingema Michalovce cez víkend opäť potvrdili, že sa im viac darí na ľade súperov, ako doma. Zatiaľ, čo na vlastnom štadióne prehrali posledné dva zápasy, u súperov vyhrali posledných šesť duelov v rade a prehrali iba raz, v úvodnom zápase v Trenčíne.

Naposledy sa im v piatok podarilo dobyť košickú Steel arénu, kde vyhrali nad HC 2:1 po predĺžení a v nedeľu zase dominovali na ľade majstra HKM Zvolen, kde vyhrali po najskôr dominantnom výkone a potom nervydrásajúcom priebehu 5:4. „Ani neviem, čím to je,“ reaguje na našu otázku, prečo sa Dukle darí viac vonku, ako doma asistent trénera Juraj Faith. „Je pravdou, že viac zápasov sme vyhrali vonku, ako doma. Na našom štadióne sme prehrali trikrát, vonku iba raz. Je to možno spôsobené tým, že vonku hráme disciplinovane a tak ako teraz cez víkend, s podporou výborného brankára. Bez toho to totiž nejde,“ skladá Faith podporu americkému brankárovi Devinovi Williamsovi a takisto aj Fínovi Karolusovi Kaarlehtovi.

Michalovčania sa tak stále držia na druhom mieste v tabuľke, iba vinou horšieho skóre za vedúcim Slovanom Bratislava. Tomu ale vedenie ligy odráta po skončení základnej časti tri body, takže de facto je pred prvou reprezentačnou prestávkou Dukla lídrom celej Tipos extraligy! „Určite, že sme spokojní. Naposledy sme získali päť bodov z ľadu Košíc či majstrovského Zvolena, s čím samozrejme spokojní byť musíme. Musíme ale aj naďalej pracovať na tom, aby sme sa na týchto miestach aj udržali,“ podotýka Juraj Faith, ktorý v minulosti michalovský dres obliekal aj ako hráč.

Práve rodák z Michiganu Devin Williams je nateraz poslednou posilou vlani bronzového extraligistu, keď nahradil ďalšieho Fína Juliusa Pohjanoksu. Podľa našich informácii vedenie klubu aktívne pracuje aj na ďalších zmenách, ktoré by ešte viac skvalitnili aktuálne v tabuľke druhý tím najvyššej hokejovej súťaže. Momentálne si Zemplínčania užívajú chvíľkové voľno. Traja z nich si plnia reprezentačné povinnosti (v seniorskom tíme je Pavol Regenda s Dávidom Mudrákom, v dvadsiatke Adam Stripai), ďalší majú individuálne tréningové plány. „Odohrali sme pätnásť zápasov v rade a chlapci si už potrebovali od hokeja, ako aj od seba oddýchnuť. Sme o tom presvedčení, že si trošku oddýchnu a do ďalších zápasov prídu s ešte väčšou energiou,“ dodáva Juraj Faith. My len doplňme, že po reprezentačnej prestávke budú mať Michalovčania náročný štart, keď ich najskôr v stredu sedemnásteho novembra na svojom ľade preverí tretia Nitra a o dva dni neskôr doma privítajú lídra súťaže bratislavský Slovan.

PETER BRENDZA



Uverejnené: 09.11.2021 12:45:11 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.