files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

MFK Zemplín podpísal svoj klenot

V lete sa stal druhým najmladším hráčom, ktorý nastúpil vo Fortuna lige. V polovici novembra je už aj spečateným hráčom MFK Zemplín Michalovce. Vychádzajúca hviezdička Zoran Zahradnik v týchto dňoch podpísala trojročný kontrakt s najvýchodnejším fortunaligistom. Ten si od neho sľubuje góly, aké dáva na bežiacom páse v dorasteneckej kategórii, michalovský útočník, ktorý je zároveň aj kapitánom reprezentácie do sedemnásť rokov, zase štart v úspešnej seniorskej kariére.

Príklad pre ostatných mladíkov

Zoran Zahradnik je v kádri trénera Miroslava Nemca prakticky od začiatku letnej prípravy, kedy sa s tímom pripravuje. Tréneri mu postupne dávkujú šance, ktorých sa mladík chytá. Dosiaľ nastúpil v dvoch ligových dueloch a nie je vylúčené, že v nasledujúcich týždňoch pridá aj ďalšie. „Ja by som chcel vyzdvihnúť jeho prínos hlavne v tréningoch, kde ide naplno. Čaká na svoju šancu a keď bude takto pokračovať, určite príde. Zoran je jedným z ďalších hráčov našej akadémie, ktorý sa dostal do prvého tímu. Je to obraz dobrej práce v mládeži a príklad aj pre ďalších mladíkov, že to ide dostať sa do prvého mužstva, ktoré hráva najvyššiu Fortuna ligu,“ povedal športový riaditeľ MFK Zemplín Michalovce Vladimír Rusnák. Okrem Zahradnika má profesionálnu zmluvu aj ďalšia pätica hráčov, ktorí prešli mládežníckou štruktúrou klubu (Žofčák, M. Kolesár, Begala, Trusa, Dráb). Šiestym bol krajný obranca Matúš Vojtko, ktorý sa v lete upísal Slovanu Bratislava.

Postupnými krokmi za splnením sna

Profesionálna zmluva bola pre michalovského mladíka motiváciou od prvého dňa, čo sa objavil na tréningu prvého tímu. „Som nesmierne šťastný, že sa mi to podarilo. Vďačný som za to hlavne Michalovciam, kde som s futbalom začínal a kde chcem hrávať aj naďalej,“ podotýka najmladší člen michalovského kádra, ktorý vníma podpísanie zmluvy ako posun v kariére. „Samozrejme, že áno. Teraz sa chcem naplno presadiť do zostavy Zemplína a postupnými krokmi ísť za svojim cieľom, ktorým je hrať v zahraničí,“ zdôrazňuje kapitán slovenskej reprezentácie do sedemnásť rokov.

Prioritou základná zostava

Oficiálneho podpísania zmluvy sa zúčastnil aj hráčov agent Martin Jurkovič, ktorý je rád, že jeho klient sa dohodol na zmluve s účastníkom najvyššej Fortuna ligy. „My ako hráčska agentúra sme za to určite šťastní,“ rozhovoril sa hráčov agent, ktorý verí v ďalšie napredovanie Zahradnika. „Verím, že táto zmluva nebude jeho poslednou profesionálnou. Zoro si to určite za svoju snahu zaslúžil. Vďaka ale patrí aj celému klubu MFK Zemplín, ktorý mu dal šancu. Je to aj ich dobrá vizitka, že hráč, ktorý tu začal od malička, podpísal profesionálnu zmluvu. Čo sa týka jeho rastu, všetko závisí od neho samotného. Momentálne si ho predstavujem v základnej zostave tímu. Keď sa tak stane, uvidíme, čo prinesie budúcnosť. O zahraničí ešte hovoriť nechcem, je to predčasné. Teraz sme podpísali zmluvu s Michalovcami a tu chceme, aby hráč napredoval,“ pokračuje Martin Jurkovič.

Nájdu konečne strelca?

Práve post útočníka, respektíve absencia strelca, už dlhodobo trápi michalovský celok. Odkedy sú Zemplínčania v najvyššej Fortuna lige, ešte v ani jednej sezóne sa nenašiel hráč, ktorý by strelil dvojciferný počet gólov. Nájde ho v Zahradnikovi? „Verím, že môže. Na Zorovi sú zaujímavé aj jeho góly. V dorasteneckých kategóriách bol v tomto produktívny a má tak predpoklady, aby sa to stalo aj pri mužoch,“ podotýka hráčov manažér a športový riaditeľ Zemplína dodáva. „Ja si ho pamätať určite budem, pretože sa narodil v rovnaký deň a mesiac ako ja. Verím, že si ho budú pamätať aj ostatní, pretože má na to všetky predpoklady, aby sa presadil.“

    

Rendlu neprekonal, stále môže prekonať Káčera

Keď v piatom kole tejto sezóny nastúpil na záverečné sekundy na ihrisko, za rekordom Fortuna ligy zaostal iba o jeden deň. Zoran Zahradnik nastúpil na zápas najvyššej súťaže vo veku šestnásť rokov a dva dni. Iba o jeden deň mu unikol rekord Andreja Rendlu, ktorý nastúpil presne vo veku šestnástich rokov a jedného dňa, teda v prvý možný deň, kedy je možné nastúpiť. Zahradnik sa však stále môže zapísať do análov Fortuna ligy. Stane sa tak v prípade, keď v najbližších dueloch skóruje. Aktuálne drží rekord Miroslav Káčer, ktorý sa gólovo v drese Žiliny v roku 2012 presadil vo veku 16 rokov a 162 dní. Vychádzajúca michalovská hviezdička má aktuálne 16 rokov a 90 dní, teda keď skóruje v najbližších 71 dňoch, dostane sa na čelo internej tabuľky. Podarí sa mu to už v nedeľu proti Slovanu Bratislava. „Keď dostanem od trénerov šancu, určite sa o to pokúsim. Je to mojím cieľom. Keď som nebol prvý ako najmladší hráč, chcem byť prvý ako najmladší strelec,“ podotýka rodák z neďalekých Sečoviec a kapitán reprezentácie do 17 rokov. „Je to náš interný cieľ. Všetci v agentúre veríme, že sa mu to môže podariť,“ nadväzuje hráčov agent Martin Jurkovič. 

PETER BRENDZA



Uverejnené: 17.11.2021 16:47:15 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.