files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Pomstia futbalisti hokejistov?

Po piatkovej konfrontácii hokejistov HK Dukla Ingema Michalovce so Slovanom Bratislava čaká duel s belasými aj na futbalistov MFK Zemplín. Tí aktuálneho lídra Fortuna ligy a obhajcu prvenstva vyzvú v nedeľu od 17.00 hod. aj pred televíznymi kamerami stanice Dajto.

Keďže na zápas je povolený len obmedzený počet divákov, viacerí si ho budú musieť vychutnať z tepla svojej obývačky, kde si následne môžu pozrieť aj konfrontáciu michalovskej Iuventy s ukrajinským Ľvovom v treťom kole Európskeho pohára. Odvetný duel odvysiela v priamom prenose od 19.30 hod. stanica Sport TV.

Kedy, keď nie teraz...

V nedeľu sa Zemplínčania s najslávnejším klubom na Slovensku stretnú po devätnástykrát. Doteraz trikrát remizovali a patnásťkrát prehrali, na výhru teda čakajú od svojho príchodu do Fortuna ligy. „Kedy, keď nie teraz,“ smeje sa stredopoliar MFK Zemplín Michalovce Matúš Begala, ktorý verí, že výhra by bola obrovskou vzpruhou pre tím, ktorý v lige ťahá sériu štyroch duelov bez víťazstva. „Body nám naozaj chýbajú a teraz by sa zišlo, keby sme zabodovali,“ reaguje Matúš Begala. „Nemôžeme sa teraz na to pozerať. Samozrejme, tých bodov mohlo byť viac a aj v tabuľke sme mohli byť vyššie, ako na siedmej priečke. Teraz ale všetci musíme pozerať na nedeľu a zápas so Slovanom. Na každý zápas sme motivovaní, no na tento sa nejako špeciálne motivovať netreba. Slovan je vždy Slovan. Je lákadlom pre všetkých a všetci sa naň chcú vytiahnuť,“ pokračuje Matúš Begala.

Zemplínčania nevstúpia do nedeľňajšieho zápasu so Slovanom Bratislava v najlepšom rozpoložení. Po októbrovej reprezentačnej pauze získali akurát jeden bod za remízu v Senici. Následne trikrát v rade prehrali a vypadli aj zo Slovnaft Cupu. „Určite to nie je pre nás ľahké. Body nám utekajú popod prsty a musíme ich naháňať na konci jesene,“ poznamenal na margo aktuálnej situácii krajný bek MFK Zemplín Daniel Magda. Aj podľa neho sa o sile lídra Fortuna ligy netreba baviť. „Slovan je vždy Slovan. Majú svoju kvalitu a tú vždy potvrdzujú. My sa ale na to pozerať nechceme. Musíme podať dobrý výkon a konečne zabodovať,“ zdôrazňuje Daniel Magda, ktorý recept na zdolanie belasých pozná. „Podať výkon na hranici možností, dobre brániť a streliť nejaké góly,“ s úsmevom na perách dodáva michalovský zadák.

Pomstia hokejistov?

Piatkový duel so Slovanom Bratislava absolútne nevyšiel hokejistom michalovskej Dukly, ktorí hlavnému ašpirantovi na titul podľahli hladko 1:6. Futbalisti sa hotujú, že ich v nedeľu pomstia. „Určite sa o to pokúsime,“ smeje sa Daniel Magda a Matúš Begala dodáva. „Oni majú pred nami náskok v tom, že so Slovanom už viackrát vyhrali a zdolali ho aj vonku. Na druhej strane, oni s ním hrajú v sezóne viackrát a preto majú viac šancí na zdolanie tohto atraktívneho súpera. My na výhru nad ním stále čakáme. Všetci veríme, že sa jej dočkáme v nedeľu.“

PETER BRENDZA



Uverejnené: 20.11.2021 14:55:26 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.