files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Bratislavská lekcia z hokejovej moderny

Reprezentačné pauzy zrejme michalovským športovcom nepasujú. Futbalisti MFK Zemplín sa po októbrovej pauze vyhrievali na štvrtom mieste v tabuľke. Po nej ale v štyroch dueloch v rade nevyhrali. Nič im neostali dlžní zatiaľ ani hokejisti Dukly Ingema.

Tí pre zmenu boli iba vinou horšieho skóre na druhom mieste, keď tesne pred ňou dobyli Steel arénu, ako aj hradby majstra zo Zvolena. Po reprezentačnej prestávke ale zbierajú iba prehry. V stredu podľahli Nitre na jej ľade 0:3, no a v piatok zase po dominantnom výkone uspel v Michalovciach bratislavský Slovan, ktorý vyhral 6:1.

A to Michalovčania začali veľmi dobre, keď sa ujali vedenia gólom Andreja Kukuču. Slovan však o šestnásť sekúnd neskôr odpovedal Preisingerom a vzápätí zobral opraty duelu do svojich rúk. „Nemôžeme si dovoliť inkasovať gól hneď po našom góle. To nás stálo zápas,“ rozhovoril sa kapitán Michalovčanov Vladimír Mihalik. „Urobili sme chyby, ktoré sa nám bežne nestávajú. Bolo to asi na vlas rovnaké ako v Nitre. Aj tam sme nestrelili góly a prehrali,“ pokračuje michalovský kapitán. „Síce sme strelili prvý gól, ten nám ale viac uškodil, ako pomohol. Súper rýchlo vyrovnal a dostal sa na koňa,“ nadväzuje strelec jediného michalovského gólu Andrej Kukuča. „Obzvlášť doma by sme takéto situácie mali využívať. Musíme sa postrážiť striedanie po góle. Následne prišli aj góly v oslabení a už to s nami išlo,“ pokračuje po štvrtej domácej porážke Michalovčanov ich útočník Andrej Kukuča.

Zemplínčanom tak nevyšiel štart do súťaže po reprezentačnej pauze. Po dvoch prehrách síce ostali v prvej štvorke, na krk im už ale dýchajú aj súperi z nižších poschodí tabuľky. „Zo zápasov v Nitre a doma so Slovanom sme nezískali ani bod. Musíme sa pozbierať a v nedeľu to v Spišskej Novej Vsi napraviť,“ podotýka Andrej Kukuča. Spišiaci sa ale naopak po repre pauze nakopli a po domácej výhre so Slovanom brali body aj v piatok v Nových Zámkoch. „Sami sme mohli vidieť, že nás ľahký zápas nečaká. Ľahký súper ale v extralige nie je. Na každý zápas sa musíte maximálne koncentrovať. Nedeľa bude pre nás veľmi dôležitá. Teraz to pôjde v rýchlom slede, v nedeľu hráme v Spišskej Novej Vsi, v utorok v Liptovskom Mikuláši. Tak ako sme teraz dvakrát prehrali, môžeme dvakrát vyhrať a znova budeme na priaznivej vlne,“ dodal Andrej Kukuča.

Je vakcína sloboda?

Okrem prehry michalovských hokejistov v piatok schladilo aj rozhodnutie kompetentných o obmedzení hromadných podujatí. Po novom, v čiernej fáze môže byť najviac 50 divákov, v bordovej fáze covid automatu 100 a červenej 200 divákov, čo absolútne nekorešponduje s predstavami športovcov. V piatok padali silné slová, aj o zrušení sezóny. Hráči sa preto pred zápasom opäť rozhodli búchať hokejkami o ľad a zobudiť tak kompetentných. „Bola to naša forma štrajku proti schváleným opatreniam. V lete sa hovorilo, že vakcína je sloboda, no život ukazuje, že to tak nie je. Neviem prečo nevieme na štadióny pustiť ľudí, ktorí sú očkovaní a tých, ktorí koronavírus prekonali. Chápeme, že je ťažký stav a nemocnice sú plné. Čo si ale budeme tvrdiť, že vakcína je sloboda, keď to tak vôbec nefunguje. Keď to takto pôjde ďalej, neviem si predstaviť, ako to bude fungovať. Podľa mňa to môže spieť aj ku koncu sezóny v decembri. Ja neviem, či si to kompetentní uvedomujú, ale ten šport je dôležitý pre mládež a pre ich výchovu. Keď sa deti chcú niekde dostať, potrebujú vzory. Ja neviem, či sa na Slovensku chceme dočkať likvidácie športu celkom. Je to veľký obraz toho, že niektorí ľudia si to nechcú a nevedia všimnúť,“ zneli tvrdé slová michalovského kapitána Vladimíra Mihalika, ktorému sa nepáči aj fakt, že v iných európskych krajinách púšťajú aj stopercentné kapacity štadiónov pre zaočkovaných. „Prečo to tak nerobíme aj my? Vieme, že situácia je ťažká, no chod klubu bez divákov na tribúne si nevieme predstaviť. Predsa, divák prináša aj emóciu. Keby bol plný štadión na našom zápase so Slovanom, za stavu 1:2 by nás určite nakopol a duel by sa vyvíjal inak. Ako hovorím, kompetentní sa musia zamyslieť, pretože to opäť začína smerovať k zlikvidovaniu športu.“ 

PETER BRENDZA



Uverejnené: 20.11.2021 16:45:34 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.