files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Ďalší vodiči pod parou v rukách polície

Na kontrolu alkoholu v dychu vodičov sa policajti zamerali počas kontrol aj v 46. týždni roku 2021. Počas uplynulého týždňa ich na cestách Košického kraja odhalili 27, desať z nich malo dychovú skúšku vyššiu ako jedno promile. Alkohol asistoval pri štyroch dopravných nehodách.

V piatok (19.11.) ráno (08.00) smeroval po diaľnici D1 54-ročný vodič s motorovým vozidlom zn. Fiat Ducato, avšak pravdepodobne sa dostatočne nevenoval vedeniu vozidla a sledovaniu situácie v cestnej premávke, s autom zišiel z cesty, pravou prednou časťou narazil do zvodidiel a tam zostal stáť. Policajti diaľničného oddelenia vodiča na mieste podrobili dychovej skúške, ktorej výsledok preukázal prítomnosť alkoholu v jeho dychu v množstve 0,68 mg/l, čo je v prepočte 1,42 promile. Predbežná škoda bola vyčíslená na 5.000 eur. Vodič bol umiestnený do cely policajného zaistenia a obvinený z trestného činu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky. Pár minút pred piatkovým pravým poludním 61-ročný vodič viedol osobné motorové vozidlo zn. Renault Latitude po ceste v smere od obce Hýľov na obec Zlatá Idka (okr. Košice okolie). Počas prejazdu ľavotočivej zákruty sa však pravdepodobne dostatočne nevenoval vedeniu vozidla a sledovaniu situácie v cestnej premávke, s vozidlom zišiel z cesty a narazil do lesného porastu. Na aute si tak spôsobil škodu predbežne vyčíslenú na 4.000 eur. Policajti, dokumentujúci dopravnú nehodu, vodiča podrobili dychovej skúške a jej výsledok bol 1,31 mg/l alkoholu v dychu, čo je v prepočte 2,73 promile. Muž tak namiesto ku chutnému obedu putoval do cely policajného zaistenia, kde mu ako „dezert“ pribudlo obvinenie z trestného činu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky.

V sobotu (20.11.) nadránom, krátko pred 4. hodinou, jazdou z jedného jazdného pruhu do druhého po michalovských cestách na seba upozornil 38-ročný vodič. Neuniklo to oku michalovských obvoďákov, ktorí vodiča zastavili a vyzvali, aby sa podrobil dychovej skúške. Tá okamžite ukázala dôvod takejto jazdy – 1,01 mg/l alkoholu v dychu, čo je v prepočte 2,10 promile. Policajti ho po vykonaní potrebných procesných úkonov „odprevadili“ do cely policajného zaistenia a poverený príslušník michalovského dopravného inšpektorátu ho obvinil z trestného činu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky. 44-ročný vodič, ktorý viedol osobné motorové vozidlo zn. Škoda Felícia, asi pozabudol, že má do februára 2022 uložený právoplatný zákaz činnosti viesť motorové vozidlá. Pravdepodobne však chcel byť nenápadný, a tak si na svoju jazdu, hoci bolo 08.30 ráno, ale znížená viditeľnosť, radšej nerozsvietil potrebné svetlá. Jazda zo strany na stranu však tiež veľmi nenápadná nebola. Hliadka Obvodného oddelenia Policajného zboru Vinné vodiča zastavila a podrobila dychovej skúške, ktorej výsledok bol 0,46 mg/l alkoholu v dychu, čo je v prepočte 0,96 promile. Obvineniu z trestného činu marenie výkonu úradného rozhodnutia sa tento „nenápadný“ vodič nevyhol a zvyšok noci strávil v cele policajného zaistenia.

52-ročný vodič Renaultu Clio v sobotu krátko po 13.45 hodine prešiel v obci Jaklovce do protismeru, kde prednou časťou svojho vozidla narazil do protiidúceho vozidla zn. Škoda Octavia Scout. Po náraze zišiel vodič s Renaultom Clio z cesty, potom sa vrátil naspäť na cestu, a až potom zastavil. Keď však vodič poškodeného vozidla zavolal policajtov, vodič Renaultu Clio vzal nohy na plecia a z miesta aj s autom odfrčal. Policajti po príchode na miesto dychovej skúške podrobili poškodeného vodiča, no jeho dychová skúška bola negatívna. Poškodený si však, našťastie, zapamätal výzor vodiča aj evidenčné číslo auta, a tak policajti okamžite vedeli, že v tomto prípade ide o „starú známu firmu“. Približne po 2 hodinách od dopravnej nehody, spozorovali gelnickí policajti v obci Žakarovce pred sebou jazdiace vozidlo zn. Renault Clio, po ktorom bolo vyhlásené pátranie. Vykonanými úkonmi bolo na mieste zistené, že vozidlo vedie 52-ročný vodič, ktorého navyše poškodený vodič označil ako vodiča, ktorý do jeho auta narazil a z miesta dopravnej nehody v obci Jaklovce ušiel. Policajti 52-ročného Slavomíra podrobili dychovej skúške a jej výsledok bol 1,31 mg/l alkoholu v dychu (2,73 promile). Navyše, tento vodič mal do mája 2026 uložený právoplatný zákaz činnosti viesť motorové vozidlá, ktorý svojou jazdou opäť porušil. Vodiča policajti eskortovali do cely policajného zaistenia a po vykonaní potrebných procesných úkonov obvinili z trestného činu marenia výkonu úradného rozhodnutia a trestného činu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky. Keďže v tomto prípade ide o nepoučiteľného vodiča, ktorý jazdil pod vplyvom alkoholu opakovane a navyše opakovane aj v čase, keď mal uložený zákaz činnosti viesť motorové vozidlá, spišskonovoveskí dopravní policajti spracovali podnet na jeho vzatie do väzby.

 



Uverejnené: 22.11.2021 11:45:14 files/mono6o54znw2p6rn.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.