files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Na Michalovce dopustiť nedá. Pomohli mi k občianstvu, aj reprezentácii, hovorí Vernon de Marco

Odkedy je späť v Slovane Bratislava, odvtedy belasí nad Michalovcami len víťazia. Naturalizovaný krajný obranca Vernon de Marco, ktorý už zažil aj úspešnú premiéru v drese slovenskej reprezentácie, ale nikdy nezabudne, kto ho do veľkého futbalu pustil.

„Na Michalovce mám len tie najkrajšie spomienky. Keby nie tohto klubu, určite nie som papierovo Slovákom, nie som reprezentantom Slovenska a určite nie som futbalovo tam, kde som teraz. Michalovce mi teda výrazne pomohli k slovenskému občianstvu a aj k reprezentácii,“ hovorí plynulou slovenčinou rodák z argentínskeho Rosaria, ktorý prednedávnom zažil debut v slovenskej reprezentácii. A to nie hocijaký. Na výhre 6:0 na Malte sa podieľal dokonca aj gólom, keď skóroval prakticky pri svojom druhom dotyku s loptou. „Bol to fantastický pocit dostať sa na ihrisko a ešte krajší skórovať za Slovensko,“ pokračuje Vernon de Marco, ktorý do Michaloviec prišiel v roku 2012 a stál tak pri najväčších úspechoch klubu, ako je postup do Fortuna ligy, či účinkovanie v nej.  

V roku 2016, teda po viac ako štyroch rokoch od jeho príchodu na Zemplín, sa cesty krajného obrancu, či stopéra a najvýchodnejšieho fortunaligistu rozišli. Vernon sa rozhodol svoju kariéru posunúť ďalej a prijal výzvu bratislavského Slovana. V ňom sa síce presadil až na druhý pokus a pomohlo mu k tomu aj hosťovanie v poľskom Lech Poznaň, v súčasnosti je ale stabilným členom základnej zostave a dokonca sa dostal aj do slovenskej reprezentácie. Zápasy s Michalovcami sú pre neho naďalej špecifickými. Odohral ich sedem a vo všetkých Slovan vyhral. „Výhry samozrejme tešia, mňa ale najmenej práve s Michalovcami. Klubu totiž stále veľmi prajem a teším sa z jeho úspechov. Spoznal som tu veľa dobrých ľudí a klub mi prirástol k srdcu,“ konštatuje Vernon de Marco, ktorý sa dobrým výkonom podieľal aj na nedeľňajšej výhre 2:1. „Už pred samotným zápasom som hovoril, že nás tu nič ľahké nečaká. Viem, ako sme brali zápasy proti Slovanu, keď som bol ešte tu. Aj tentoraz sme sa na výhru natrápili. Michalovčania podali dobrý výkon a keď takto budú hrať aj proti iným súperom, určite budú znova vyhrávať. Určite im to prajem,“ dodal Vernon de Marco.

PETER BRENDZA



Uverejnené: 24.11.2021 15:02:31 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.