files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Hlavným cieľom preťať negatívne série

Už viac ako šesť týždňov, konkrétne presne 48 dní, čakajú futbalisti MFK Zemplín na víťazstvo. Naposledy sa radovali ešte v sobotu druhého októbra, keď po góle svojho kapitána Igora Žofčáka zdolali doma Žilinu 1:0. Odvtedy akoby uťal. Získali akurát jeden bod za remízu v Senici, vo zvyšných štyroch dueloch prehrali a v tabuľke klesli už na ôsme miesto.

Cieľová stanica – prvá šestka po základnej časti, im uniká. Zastaviť negatívne série a priblížiť sa k prvej šestke, budú môcť v sobotu, kedy ich čaká v Poprade od 15.00 hod. duel proti nováčikovi súťaže Liptovskému Mikulášu. V prípade toho, že budú ich negatívne série pokračovať, môžu sa namočiť do boja o záchranu. Aj preto Michalovčania v sobotu pocestujú do Popradu, kde nováčik hráva svoje domáce zápasy, s jasným cieľom. Konečne vyhrať!

Michalovčania naposledy doma podľahli po zlepšenom výkone Slovanu Bratislava 1:2. Bola to už ich štvrtá domáca prehra v tejto sezóne, ôsma celkovo a štvrtá v rade. „Do tejto situácie sme sa dostali sami a sami sa z nej aj musíme dostať,“ konštatuje asistent trénera Marek Ondrík. „Je to spôsobené tým, že sa trápime v koncovke a navyše v obrane robíme ľahké chyby, ktoré súperi trestajú. Čo sa týka aktuálnej situácie, samozrejme, už cítime aj tlak. Hlavne z tej strany, že potrebujeme vyhrať. Na hráčov sa tlak nevyvíja, pretože ste sami mohli vidieť, že po hernej stránke to nie je najhoršie. Nám to ale stačiť nemôže, pretože sa hrá na body a tie nám utekajú,“ pokračuje Marek Ondrík.

Aj v nedeľu proti Slovanu Bratislava to bolo znova to isté. Michalovčania sa favoritovi v poli vyrovnali, urobili však viac chýb, ktoré skúsený súper potrestal. „Chlapcom sme ani nemali čo vytknúť. Hrali dobre, no urobili dve chyby, za ktoré nás Slovan kruto potrestal. Výkon bol dobrý, opakujem ale, ten nám body neprináša a my body už súrne potrebujeme,“ opakuje Ondrík, ktorý verí, že sa tak môže stať v sobotu v Poprade. Súperom Zemplínčanov bude ale nevyspytateľný a solídne rozbehnutý nováčik z Liptovského Mikuláša. „O jeho sile sme sa presvedčili aj v domácom zápase, v ktorom sme sa potrápili, no nakoniec ho vyhrali 2:1. Pre nás bude tento zápas najdôležitejší, pretože je najbližší. Už nutne potrebujeme bodovať naplno. Bude to ale ťažké. Liptovský Mikuláš má typologicky dobrých hráčov. Musíme sa k tomu postaviť tímovo a bojovať za úspešný výsledok,“ pokračuje Marek Ondrík. Zemplínčanov čakajú v jesennej časti ešte štyri zápasy. Až tri z nich odohrajú u súperov. Koľko bodov by chceli získať? „V súčasnej situácii budeme vďační aj za každý bod. Ideál by bol asi dvanásť, no uspokojíme sa s tým, keď budeme bodovať v každom zo zápasov.“

PETER BRENDZA



Uverejnené: 26.11.2021 09:39:05 files/mono6o54znw2p6rn.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.