files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Duklu udržali na víťaznej vlne premiérovi strelci

Hokejisti HK Dukla Ingema Michalovce vstupovali do piatkového zápasu dvadsiateho kola Tipos extraligy proti Banskej Bystrici s jasným cieľom, zastaviť sériu troch domácich prehier v rade. To sa im nakoniec aj podarilo, keď nad oslabeným súperom, ktorý prišiel bez ôsmich hráčov, zvíťazili 3:1 a nielenže si upevnili druhé miesto v tabuľke, ale po dvoch výhrach na ľade súperov natiahli svoju víťaznú šnúru na tri zápasy. Zaslúžili sa o to premiérovi strelci: Marek Mašlonku prvým gólom v sezóne, Dávid Buc prvým gólom za Michalovce a Adam Stripai vôbec prvým extraligovým gólom.

Michalovčanov naštartoval v prvej tretine gólom Marek Mašlonka. Pre skúseného útočníka, ktorý doslova ožil príchodom svojho kamaráta Dávida Buca, to bol prvý gól v sezóne. „Myslím si, že sme mali od úvodu zápas v rukách. Jediné, čo nás môže mrzieť sú vylúčenia. Trošku sme si nimi skomplikovali zápas,“ poznamenal pokladník tímu Marek Mašlonka, ktorý sa už chystá skasírovať premiérových strelcov. Na otázku, či aj seba za prvý tohtosezónny gól, už bol zdržanlivejší... „Tak samozrejme, že budú musieť niečo zaplatiť. Či aj ja, to sa ešte uvidí. Ja som predsa dal už viac gólov. Bude to asi dva plus jedna. Dvaja zaplatia a jeden z toho vyjde zadarmo,“ smeje sa Marek Mašlonka.

Veľmi dôležitý kameň svojho víťazstva položili Zemplínčania na konci druhej tretiny gólom Dávida Buca šesť sekúnd pred koncom, ako aj ubránením 95 sekundovej presilovky o dvoch hráčov v úvode tretej časti. „Keby znížili vtedy na 2:3, určite by išli do tlaku a o výhru by sme sa viac strachovali. Sme všetci radi, že sme dosiahli konečne výhru aj na vlastnom ľade a takisto, že sme vyhrali tretí zápas za sebou. Vážime si aj dnešné víťazstvo. Súper síce prišiel len s troma päťkami, niekedy sa ale hrá s troma päťkami lepšie, ako so štyrmi. Videli sme, že im pár hráčov chýba, nemohli sme ale nič podceniť,“ dodal Marek Mašlonka.

Svoj prvý gól v drese Michaloviec zaznamenal jeho spoluhráč z útoku Dávid Buc. „Potrebovali už aj domáce víťazstvo,“ rozhovoril sa stredný útočník, ktorý prišiel do Michaloviec po novembrovej reprezentačnej pauze z bratislavského Capitals, kde bol kapitánom tímu. Bol to veľmi ťažký zápas. Viedli sme síce 2:0, im sa ale podarilo znížiť. Môj gól na 3:1 nás asi ukľudnil a potom sme to už kontrolovali,“ pokračuje Dávid Buc. Zemplínčania tak po výhrach na Spiši a v Liptovskom Mikuláši (zhodne 4:2) natiahli svoju víťaznú šnúru na tri zápasy. „Teší to samozrejme aj mňa osobne. Po mojom príchode sme totiž dvakrát prehrali. Teraz už máme tri víťazstva. Rýchlo sme sa teda oklepali po tých dvoch prehrách a teraz je už lepšia nálada,“ podotýka michalovský útočník a následne pokračuje. „V šatni sme sa zabávali na tom, že „sviatoční strelci“ mali svoj deň. Gól som dal ja, Marek Mašlonka, aj Adam Stripai. Ja len dúfam, že ma pokladník Marek Mašlonka bude šetriť. Skasíroval ma dosť už po mojom príchode sem, takže verím, že už veľa platiť nebudem.“ Slovenský reprezentačný útočník vôbec nevníma zle fakt, že ho tréner Valtonen po jeho príchode na Zemplín zaradil až do štvrtej formácie. „Vôbec nie! Hrám s Marekom Mašlonkom, s ktorým sa poznáme prakticky od detstva. Hrávali sme spolu v žiackych, ako aj dorasteneckých kategóriách. Je to teda v pohode,“ dodáva na záver Dávid Buc.

PETER BRENDZA



Uverejnené: 27.11.2021 14:28:32 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.