files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Prvú ligu berú ako odrazový mostík, v budúcnosti chcú hrať vyššie

Úlohou prvej hokejovej ligy, alebo po novom Tipos SHL prvej ligy je aj vychovávať mladé talenty pre vyššie súťaže. V súťaži tak dostávajú seniorskú šancu aj mladí hráči a výnimkou nie sú ani tí zo Zemplína. V minulých dňoch sme vám predstavili plány brankára HK Vitar Martin Vladimíra Glosára, teraz sme sa zamerali na jeho dvoch spoluhráčov z úspešného dorastu, útočníkov Gabriela Vereša a Dominika Borova, ktorí takisto brázdia prvoligový ľad v dresoch Topoľčian, respektíve Humenného.

Viac ako bod na zápas

Veľmi dobrý krok urobil útočník Dominik Borov. Dvadsaťdvaročný síce rodák zo Sečoviec, no odchovanec michalovského HK Mládež sa ešte minulý rok po dlhšom zranení upísal prvoligovému Humennému, v ktorom sa z neho stáva ofenzívny ťahúň. V 21 zápasoch zaznamenal dvanásť gólov a jedenásť asistencií, čím má priemer viac ako jeden kanadský bod na zápas. „So štartom do sezóny som určite spokojný. Rozhodol som sa viac presadiť v seniorskom hokeji, v čom mi Humenné absolútne vyhovuje. Verím, že sa mne, ako aj klubu, bude takto dariť aj v ďalších zápasoch a bude to pre nás úspešná sezóna,“ pokračuje člen elitnej útočnej formácie HC 19.

Spolu s Krajňákom a Horváthom vytvorili jeden z najnebezpečnejších útokov ligy. „Spolu sme hrali už minulú sezónu a z toho profitujeme aj v tejto. Idem nám to spolu a verím, že to budeme ťahať takto aj v ďalších zápasoch,“ pokračuje najlepší strelec a najproduktívnejší hráč Humenného. Ambiciózny mladík samozrejme nevidí svoj koniec v prvej lige. Chce sa presadiť vyššie. Vidí sa samozrejme aj v najvyššej extralige, v ktorej odohral v sezóne 2019/20 za Michalovce 34 duelov. Následne prišlo zranenie ramena a v ambicióznom tíme Tipos extraligy s ním prestali počítať. „Možno je to aj takto lepšie. Ja sa teraz potrebujeme presadiť v seniorskom hokeji, v čom mi Humenné absolútne vyhovuje. Samozrejme, mám aj ja svoje sny a ciele a jedným z nich je aj extraliga. A prečo nie aj Michalovce. Teraz sa ale sústredím na Humenné, aby moja sezóna bola čo najlepšia,“ dodáva na záver síce útly, no rýchly útočník HC 19, ktorý v jednej zo sezón v michalovskom doraste atakoval osemdesiatbodovú hranicu.

V Košiciach šancu nedostal, teší ho hokejový vzostup materského Trebišova

Inú cestu ako Dominik Borov zvolil jeho spoluhráč z dorastu Gabriel Vereš. Ten sa v juniorskom veku pobral do Košíc, kde sa vypracoval na ťahúňa juniorky. V sezóne 2019/20 patril dokonca k najproduktívnejším hráčom ligy, šancu v prvom tíme „oceliarov“ ale nedostal. Následne to skúšal v Spišskej Novej Vsi, či v materskom Trebišove, nakoniec sa v lete upísal prvoligovým Topoľčanom. „Keďže som minulú sezónu prakticky nehral, bolo ťažšie nájsť si pôsobisko. V Topoľčanoch som to skúsil na try-oute a uspel som. Ponúkli mi zmluvu a pôsobenie tu beriem ako nejaký reštart a šancu v seniorskom hokeji. Mal som aj ponuku z materského Trebišova, chcel som ale hrať vyššie, ako v druhej lige,“ rozhovoril sa takisto 22-ročný hokejista, ktorý v mládež pôsobil okrem materského Trebišova aj v Michalovciach a spomenutých Košiciach.

Práve tam videl svoju prvú seniorskú šancu. Jeho túžba sa znásobila o to viac, že „oceliari“ vo vlaňajšej sezóne dávali šancu aj mladším hráčom. „Samozrejme, rád by som si zahral aj vyššie, v súčasnosti mi ale prvá liga vyhovuje. V Topoľčanoch dostával väčší ice-time, som s tým zatiaľ veľmi spokojný. V Košiciach som extraligovú šancu nedostal, hoci prísť mohla. Musím sa snažiť aj ďalej a určite raz nejaká šancu hrať súťaž vyššie príde,“ pokračuje odchovanec trebišovského hokeja. Toho veľmi teší vzostup seniorského hokeja v jeho meste. Ambiciózny druholigista bol pred prerušením súťaže jasným pánom druhej ligy skupina Východ. „Som strašne rád, že okrem futbalu sa v mojom mesta začína dvíhať aj hokej. Bol by som veľmi rád, keby som si tam mohol raz zahrať napríklad prvú ligu. Teraz sa ale sústredím na Topoľčany, aby som im pomohol čo najviac,“ uzatvára debatu Gabriel Vereš.

Podľa Ivana Boržíka majú obaja na to, aby v búcnosti hrali aj extraligu.

Bývalý aj terajší tréner: Obaja majú na extraligu!

Obaja mladí hokejisti prešli v michalovskej mládeži cez ruky trénera Ivana Boržíka. V súčasnosti asistent trénera v Humennom vidí v oboch potenciál. „Určite majú na to, aby si raz zahrali v extralige,“ zdôrazňuje Boržík a k obom dodáva. „Ide o dosť podobné typy hráčov. Presadzovali sa v mládežníckych súťažiach a je predpoklad, že sa môžu presadiť aj v tej seniorskej. Domino Borov je viac zakončovateľom, čo ukazuje aj teraz v Humennom. Obaja mali zdravotné problémy, no som strašne rád, že hrajú v prvej lige, ktorá ich môže vystreliť vyššie. Je to len na nich,“ dodáva Ivan Boržík.   

PETER BRENDZA



Uverejnené: 01.12.2021 10:17:52 files/mono6o54znw2p6rn.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.