files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

V gólovej prestrelke prehra michalovskej Dukly po nájazdoch

Hokejisti HK Dukla Ingema Michalovce prehrali v zápase 22.kola Tipos extraligy na domácom ľade s HK Poprad 4:5 po samostatných nájazdocha utrpeli tak svoju piatu domácu porážku v tejto sezóne. O ich góly sa postarali Žiga Pavlin, Tony Cameranesi, Dávid Buc a Dávid Mudrák. Rozhodujúci samostatný nájazd zaznamenal Patrik Svitana, ktorý ním tak odštartoval piatu stovku bodov v najvyššej slovenskej súťaži. Zverenci trénera Tomeka Valtonena sa najbližšie opäť predstavia na domácom ľade, keď v nedeľu piateho decembra o 16.00 hod. privítajú Nové Zámky.

Popradčania nastúpili na duel už aj s najnovšou akvizíciou v kádri, útočníkom s michalovskou minulosťou Samuelom Mlynarovičom. Michalovský debut si odkrútil obranca Matej Bača, no a v bránke tentoraz dostal prednosť Kaarlehto (Williams nebol ani na súpiske). Na opačnej stráne dal tréner Neilson šancu Tomášovi Tomekovi, vlaňajšej jednotke Zemplínčanov.

Derby nikdy nemá favorita a nemalo ho ani toto východoslovenské. Oba tímy síce v tabuľke delilo osemnásť bodov, to sa však na ľade v prvej tretine neprejavilo. Popradčania potvrdili chýry o zlepšujúcej sa forme a hlavne mali vzadu brankára Tomeka, ktorý ich viackrát podržal. Stalo sa tak aj hneď na úvod pri úniku dvojice Faith – Regenda, keď skryl do lapačky strelu odchovanca michalovského hokeja. Oba tímy dostali v tejto časti aj po jednej šanci v presilovke. Obaja ich ale zahrali zle, a tak Bjalončík, ako aj Erkinjuntti ostali na „lavici hanby“ po celé dve minúty. Keď sa už zdalo, že prvá tretina skončí bez gólov, udreli domáci. Po skvelej kombinácii Macejka s Keränenom sa dostal k puku Žiga Pavlin a slovinský reprezentačný bek otvoril skóre duelu.

 

Vrece s gólmi, ale aj s vylúčeniami sa roztrhlo v druhej tretine. Hneď v prvej minúte putoval na trestnú lavicu Dávid Skokan, ktorého nasledoval o 37 sekúnd aj domáci Bruno Mráz. Následne Michalovčania nevyužili vylúčenie Handlovského a potrestal ich za to v 28. minúte Patrik Svitana. Ďalšiu presilovku už ale domáci zvládli, keď sa strelou spomedzi kruhov presadil Cameranesi. Jeho gól Duklu nabudil. O necelých tridsať sekúnd totiž Tomek neudržal strelu Mašlonku a Dávid Buc zvýšil na 3:1. Hostia sa však nevzdávali. V 33. minúte nachytal strelou pod hornú žŕdku Kaarlehta Valigura a potom ich nakopli tri michalovské vylúčenia v priebehu 90 sekúnd. Hostia najskôr vyrovnali Arnielom v presilovke o dvoch hráčov a potom ich v presilovke piatich proti štyrom dokonca poslal do vedenia Livingston. 

 

Vynikajúci duel pokračoval aj v tretej tretine. Michalovčania najskôr ustáli presilovku po faule Buca ešte z konca druhej časti a potom sa vydali v ústrety vyrovnania. Nepodarilo sa im to v presilovke, po jej konci ale v 44. minúte už áno, kedy puk z hokejky Dávida Mudráka doskackal do popradskej siete. Od tohto momentu sa začala naháňačka za vedúcim gólom. Viac sa hralo v michalovskej tretine, hostia sa ale nedokázali presadiť cez precíznu michalovskú defenzívu. Nepodarilo sa im to ani po faule Palvina a následnej presilovej hre. Keď rovnakú šancu nevyužili ani Michalovčania, zápas išiel do predĺženia. Ani v ňom sme gól nevideli a o víťazovi tak museli rozhodnúť nájazdy. V nich bol na domácej strane dvakrát úspešný Pavol Regenda, na hosťujúce sa trikrát presadil Dávid Skokan, hrdinom duelu ale bol Patrik Svitana, ktorý premenil rozhodujúci nájazd a rozhodol tak o tom, že extra bod putuje pod Tatry.

HK Dukla Ingema Michalovce - HK Poprad 4:5 (1:0, 2:4, 1:0 - 0:0)
Góly: 19. Pavlin (Macejko, Keränen), 32. Cameranesi (Erkinjuntti) pres/1, 32. Buc (Mašlonka), 44. Mudrák – 29. Svitana (Livingston), 33. Valigura (Jevoš, Bjalončík), 36. Arniel (Svitana, Skokan) pres/2, 37. Livingston (Skokan, Svitana) pres/1, rozh. náj. Svitana.
Vylúčení: 7:6. Presilovky: 1:2. Oslabenia: 0:0. Rozhodovali: Žák, M. Valach - Ordzovenský, Jurčiak.
HK DUKLA INGEMA: Kaarlehto - Macejko, Bokroš, Gajdoš, Pavlin, Mihalik, Mudrák, Bača, Stripai - Keränen, Cameranesi, Erkinjuntti - Regenda, Suja, Faith - Mráz, Galamboš, Žitný - Kukuča, Buc, Mašlonka. 
HK: T. Tomek - Drgoň, Brejčák, Dalhuisen, Rymsha, Ulrych, Novajovský, Demo - Svitana, Skokan, Livingston - Ully, Arniel, Bondra - Mešár, Bjalončík, Jevoš - Handlovský, Mlynarovič, Valigura.



Uverejnené: 03.12.2021 21:08:03
files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.