files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Tvrdá práca je viac ako talent

Kým futbalisti MFK Zemplín Michalovce do konca jesennej časti musia odohrať ešte tri zápasy, ich mládežnícke celky majú jesennú časť už za sebou. Poznačil ju koronavírus, kvôli ktorému majú niekoľko duelov odložených.

Zápasov však nie je až tak veľa. Oveľa väčší problém je to, že v klube momentálne nedokážu udržať tréningový proces a okrem devätnástky, ktorá je dočasne rezervným tímom mužov, netrénuje ani jeden ďalší tím. „Z pohľadu mládežníckych súťaží sa jeseň skončila v naplánovaných termínoch. Najväčším problémom je udržať tréningový proces jednotlivých tímov. Od polovice novembra sme mohli fungovať už iba v režime OP a dnes tu máme lockdown. Tréningový proces sme teda museli predčasne ukončiť. Bohužiaľ koronavírus sa nevyhol ani našej akadémii. Zopár zápasov budeme musieť kvôli tomu dohrávať až v jarnej časti, ale nie je to nič dramatické,“ poznamenal v rozhovore pre oficiálnu stránku klubu športový riaditeľ mládež Viktor Kostovčík.

Viktor Kostovčík je športovým riaditeľom mládeže v MFK Zemplín (foto: róbert andrejov)

Čo sa týka výsledkov, v klube je spokojnosť. Žiaci sú v popredí tabuliek východnej skupiny, no a nestratili sa ani dorastenecké tímy, ktoré hrajú najvyššie celoslovenské súťaže. Starším dorastencom, teda družstvu U19, patrí po jeseni so ziskom osemnástich bodov ôsme miesto. Tím U17 získal na jeseň pätnásť bodov a je o jednu priečku nižšie, ako „devätnástka“, no a U16, ktorého výsledky sa do spoločnej tabuľky nezapočítavajú, je v neúplnej jesennej tabuľke na jedenástom mieste. „Postavenie dorasteneckých tímov nie je pre mňa žiadnym prekvapením. Do devätnástky a sedemnástky sa nám dostávajú „silné“ ročníky a hráčsky potenciál do áčka je tam zaujímavý na najbližšie roky. Čo sa týka umiestnenia po jesennej časti, mohlo by byť lepšie, ale pre mňa to nie je kľúčové, nakoľko sme iba v polovici súťaže. Dôležité bude, kedy, a či vôbec, nám bude umožnené začať zimnú prípravu a aký bude vstup do jarnej časti súťaže. Dovolím si tvrdiť, že všetky celky majú potenciál na to, aby sa pohybovali v prvej polovici tabuľky,“ podotkol pre stránku klubu Viktor Kostovčík.

Klub začal v tejto sezóne so zaujímavým projektom Hráč mesiaca v mládeži. Každý mesiac vyberú jedného hráča, ktorý si za odmenu môže zatrénovať s prvým tímom. „Myšlienku spustiť takýto projekt som mal už dlhšie, no stále tomu niečo chýbalo. S podporou marketingového tímu sa to podarilo zrealizovať a dnes už máme dvoch „výhercov“ Jakuba Košča a Dávida Rapáča, ktorí mali možnosť si zatrénovať s prvým mužstvom. Má to byť forma odmeny pre hráčov, ktorí poctivo chodia na tréningy a v zápasoch patria medzi najlepších. Športová stránka je jedným z kritérií. Tým ďalším je, ako hráč pristupuje k svojím školským povinnostiam (správanie, dochádzka a prospech),“ povedal pre stránku klubu Viktor Kostovčík. My len dodajme, že klub vyhlásil už dvoch hráčov mesiaca. Za september to bol Jakub Koščo a za október Dávid Rapáč. Obaja talentovaní hráči si už s prvým tímom zatrénovali. Podľa Kostovčíka nie sú ďaleko, aby sa do kabíny prvého mužstva aj dostali, tak ako sa to v lete podarilo stále iba šestnásťročnému Zoranovi Záhradníkovi. Okrem neho sa v tréningovom procese A-mužstva objavili aj ďalší hráči z akadémie, či už Dávid Petrík, Tobias Bujňaček, Marcel Tancoš alebo Jaroslav Holp. „Každý jeden z týchto hráčov má na to, aby sa stal súčasťou A-mužstva. Vo svojich tímoch ukázali svoju kvalitu. Teraz je rad potvrdiť to v prvom mužstve. Počas zimnej prípravy by sa v tréningovom procese áčka mohli objaviť ďalší dvaja-traja hráči z dorastu,“ dodáva na záver Kostovčík.

Celý rozhovor si môžete prečítať tu



Uverejnené: 04.12.2021 09:44:25 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.