files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Zemplínčania Jenčko a Kurila v nominácii SR 17

Slovenskú hokejovú reprezentáciu do 17 rokov čaká v decembrovom asociačnom termíne prestížna previerka. Na domácom turnaji v Piešťanoch absolvuje atraktívne konfrontácie proti rovesníkom z USA, Ruska a Švajčiarska. Reprezentačný výber povedie z pozície hlavného kouča rovnako ako v novembri Rastislav Paľov, keďže kmeňový tréner sedemnástky Roman Sýkora absolvuje s osemnástkou turnaj v Nórsku. Tréner Rastislav Paľov nominoval aj hráča HK Mládež Michalovce Viliama Kurilu. V jeho nominácii sa ocitol aj Daniel Alexander Jenčko, v súčasnosti hráč švédskeho Malmo Redhawks, ktorý na Slovensku pôsobil v minulej sezóne takisto v HK Mládež Michalovce. 

Pre slovenskú sedemnástku to bude tretia medzinárodná akcia v sezóne 2021/22. Prvú absolvovala ešte v auguste na Turnaji piatich krajín vo Švajčiarsku, kde obsadila tretiu priečku. V novembri sa predstavila na Turnaji štyroch krajín vo francúzskom mestečku Vaujany. Pod Alpami však namiesto troch plánovaných konfrontácií odohrala iba dve. S francúzskou osemnástkou vyhrala 3:2, nemeckých rovesníkov rozstrieľala 8:1. Úvodný duel proti Švajčiarsku sa neuskutočnil pre technické problémy a nespôsobilosť ľadovej plochy.

Nominácia SR 17 na Turnaj štyroch krajín v Piešťanoch /zdroj: SZĽH/:
Hráči: Ondrej Valko, Martin Sluka (obaja Barani - HŠMH Banská Bystrica), Damian Slávik (HC Slovan Bratislava), Tomáš Královič, Roman Kukumberg (obaja HC Slovan Bratislava - mládež), Leo Eperješi (HC Košice), Viliam Kurila (HK Mládež Michalovce), Ondrej Molnár (HK Nitra), František Ridzoň (HK Nitra/HK Levice), Juraj Pekarčík (MMHK Nitra), Tomáš Pobežal, Samuel Urban (obaja MŠK Púchov), Jakub Chromiak, Samuel Kupec (obaja HK Dukla Trenčín), Milan Tadeáš Jobek (HK Trnava), Samuel Barcík (HKM Zvolen), Adam Cedzo (HC Oceláři Třinec, ČR), Tomáš Pilát (Berani Zlín, ČR), Samuel Sisik (SaiPa/Ketterä, Fín.), Alex Čajkovič, Daniel Alexander Jenčko (obaja Malmö Redhawks, Švéd.), Peter Cisár (Shattuck St. Mary´s, USA) 



Uverejnené: 08.12.2021 20:06:50 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.