files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Prelomia strelecké prekliatie v prajných Moravciach?

Už 180 minút sa nedočkali streleného gólu futbalisti MFK Zemplín Michalovce. Najvýchodnejší fortunaligista síce zásluhou presnej hlavičky Mateja Trusu skóroval v poslednej minúte v Poprade proti Liptovskému Mikulášu (0:1), odvtedy ale zaknihoval dve prehry na nulu - doma s Ružomberkom 0:3 a v Trnave 0:2. Prelomia Zemplínčania streleckú smolu v poslednom jesennom kole, v ktorom sa predstavia v Zlatých Moravciach, kde sa im viackrát zadarilo?

Michalovčania počas jesennej časti striedajú lepšie výsledky s tými horšími. Hoci pred októbrovou reprezentačnou prestávkou boli po troch výhrach v rade na štvrtom mieste, po nej prišla na mužstvo kríza. Zverenci trénera Miroslava Nemca nevyhrali v piatich dueloch v rade. Keď sa už zdalo, že sa nakopli po výhre v Poprade nad Liptovským Mikulášom, prišli ďalšie dve prehry, ktoré ich vrátili do druhej polovice tabuľky. Aktuálne im patrí deviate miesto, zimovať však chcú vyššie. K tomu potrebujú v sobotu zabodovať v Zlatých Moravciach. „Osobne očakávam veľmi ťažký zápas. Zlaté Moravce sú totiž v dobrej forme, začali zbierať body. Do zápasu pôjdeme s jasným cieľom vyhrať, pretože potrebujeme získať tri body, aby sa nám zimovalo lepšie,“ zdôraznil tréner MFK Zemplín Michalovce Miroslav Nemec.

 

Na to Zemplínčania potrebujú opäť zobudiť sa v koncovke. V priebehu novembra a decembra strelili iba štyri góly, z toho trikrát mieril presne Matej Trusa. „Či strelím gól ja, alebo niekto iný, to je jedno. V prípade víťazstva to vadiť nebude. Nutne potrebujeme zabodovať a všetci veríme, že sa nám to v poslednom jesennom kole podarí,“ poznamenal strelec už piatich gólov Matej Trusa. Michalovský útočník síce očakáva takisto ťažký zápas, verí však v úspešný koniec. „Ľahký zápas v lige nemáte. Každý súper je náročný, náročné budú aj Zlaté Moravce. Verím však, že strelíme o jeden gól viac a budeme tak zimovať v lepšej nálade, ako teraz,“ dodal Matej Trusa.

PETER BRENDZA



Uverejnené: 17.12.2021 13:07:51 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.