files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Cenné víťazstvo v Zlatých Moravciach. Zemplínu tri body vystrelil Matej Trusa

Futbalisti MFK Zemplín Michalovce zvíťazili v zápase devätnásteho kola Fortuna ligy na ihrisku Zlatých Moraviec 1:0. Opäť im tri body priniesol gól Mateja Trusu, ktorý profitoval v sedemdesiatej minúte z centra kapitána Igora Žofčáka. Pre Michalovčanom to bol posledný duel jesennej časti. Zimovať budú na ôsmom mieste, s minimálnou jednobodovou stratou na prvú šestku.

V chladnom počasí začali oba tímy opatrnejšie. Ako prví mohli udrieť hostia v siedmej minúte, keď sa lopta po autovom vhadzovaní Kotulu dostala až k Matejovi Trusovi, v tiesni ale mieril iba do brankára Matúša Kiru. Na druhej strane Čogley výborne zakombinoval s Mondekom, jeho strela ale taktiež skončila v náruči brankára Száraza. No a prvú desaťminútovku zakončil prienik Kiziridisa, ktorý michalovská obrana odvrátila na rohový kop. Aj v ďalších minútach sa hra prelievala z jednej na druhú stranu, nebolo už ale toľko dramatických momentov, ako v prvej desaťmintovke. Po pol hodine pohrozili opäť Michalovčania. Žofčák rýchlo preniesol hru na Marcina, ten našiel na hranici šestnástky prudkou prihrávkou Trusu, michalovský útočník ale mieril málo razantne a Kira nemal s jeho strelou veľa práce. Hneď na to sa Matúš Marcin snažil znepríjemniť Kirovi rozohrávku a lopta skoro skončila v bráne ViOnu. V samom závere pohrozili aj domáci, Mondek v záklone ale hlavičkoval vedľa.

 V druhom polčase hrali oba tímy aktívnejšie. Ako prví opäť pohrozili hostia. Žofčák našiel ideálne načasovanou prihrávkou Marcina, ktorého strelu vytesnil Kira na rohový kop. V 53. minúte spálil po prihrávke Kiziridisa Gamboš tutovku, keď mieril iba do vybiehajúceho Száraza, Slobodova strela v 63. minúte išla tesne vedľa michalovskej brány. Za nepremenené šance prišiel trest na druhej strane. Rovnako ako proti Liptovskému Mikulášu v tom mali prsty Žofčák s Trusom. Michalovský kapitán nacentroval do pokutového územia, kde si na jeho center nabehol práve michalovský strelec a svojim šiestym gólom v jesennej časti otvoril skóre duelu. Domáci následne vrhli všetky sily do útoku, Michalovčania ale umne bránili a do tlaku ich pustili až v samom závere. Päť minút pred koncom dostal loptu za obranu Kiziridis, zo šiestich metrov ale Száraza neprekonal. Ešte väčšiu šancu si vypracoval domáci kapitán Čogley, ktorý z dvoch metrov nastrelil iba michalovského brankára, no a keď v nadstavenom čase neuspel ani Kiziridis, Michalovčania si pripísali cenné víťazstvo, ktoré ich vrátilo do boja o prvú šestku.

FC ViOn Zlaté Moravce - MFK Zemplín Michalovce 0:1 (0:0)
Gól: 70. Trusa.
Žlté karty: 56. Gamboš, 86. Tóth, 90. Benkovský - 30. Marcin, 50. Ranko.
Rozhodovali: Očenáš - Vorel, Straka. Bez divákov.
FC VION: Kira – Čögley, Tóth, Menich, Čonka – Bednár (82. Yilmaz) – Mondek, Sloboda, Kyziridis – Švec (73. Ďubek), Gamboš (73. P. Kolesár). 
MFK ZEMPLÍN: Száraz - Kotula, Vaško, Rano, Mendéz - Kanu (90.+4 M. Kolesár), Ošima - Žofčák (87. Artabe), Trusa, Marcin - Popovits (66. Magda).



Uverejnené: 18.12.2021 18:45:11 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.