files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

V zime chcú ísť do kvality, na odchode dvaja hráči

Svoju siedmu jesennú časť medzi slovenskou elitou majú za sebou futbalisti MFK Zemplín Michalovce. Michalovčania v nej dosiahli 23 bodov za sedem výhier, dve remízy a desať porážok a s týmto rezultátom im patrí po jesennej časti ôsme miesto, iba s minimálnou stratou na prvú šestku.

Práve to, že na hornú šestku strácajú iba jeden bod a siedmu Sereď, rovnako ako aj šiestu Senicu, privítajú vo zvyšných troch kolách v jarnej časti na domácej pôde, tlačí do úst slovo spokojnosť. Nebolo by to ale zrejme tak, keby Michalovčania výsledkovo nezvládli posledný duel jesene, v ktorom vyhrali v Zlatých Moravciach 1:0 a po dvoch prehrách v rade sa tak vrátili do boja o prvú šestku. „Naša jesenná časť bola z tohto pohľadu doslova šialená,“ poznamenal tréner Miroslav Nemec, ktorého zverenci počas jesennej časti zaknihovali , či už víťaznú sériu troch duelov, ako aj sériu štyroch prehier v rade. „Mali sme dobrý vstup po výhre nad Dunajskou Stredou. Potom prišli tri prehry v rade a naša víťazná séria, ktorú preťalo päť duelov bez výhry. V závere dôležité víťazstvá v Liptovskom Mikuláši či Zlatých Moravciach, ako aj prehry s Ružomberkom a v Trnave. Bolo to šialené, no sme v hre o prvú šestku a preto to môžeme hodnotiť pozitívne.“

Michalovčania v zostávajúcich troch kolách základnej časti postupne privítajú Sereď, pocestujú do Žiliny a na záver sa na ich trávniku predstaví Senica. Miroslav Nemec viackrát počas jesene poznamenal, že k absolútnej spokojnosti potrebujú získať tridsať bodov, pretože s takýmto ziskom sa zrejme nevypadne. „Ideálne by bolo tých sedem bodov dosiahnuť už v základnej časti, čo by určite znamenalo prienik do hornej šestky. Pokúsime sa bodovať v každom z týchto troch zápasov. Osud to zariadil tak, že asi najdôležitejší bude ten so Sereďou, ktorý nás môže vyšvihnúť hore,“ zdôrazňuje Miroslav Nemec.

Zimná príprava odštartuje desiateho januára

V týchto dňoch majú Zemplínčania po náročnej jesennej časti zaslúžený oddych. Ten ale nepotrvá dlho, pretože už začiatkom januára im začne zimná príprava. „Odštartujeme ju v pondelok desiateho januára. Hráči majú tento týždeň ešte voľný. Od toho budúceho už ale majú tréningové plány a za dva týždne sa musia pripraviť na náročnú zimnú prípravu. Tá nepotrvá dlho, keďže už dvanásteho februára začína jarná časť,“ poznamenal Miroslav Nemec, ktorý sústredenie neplánuje nikde. „Niečo sa aj riešilo, no v danom momente a v tejto koronavírusovej situácii to nemalo zmysel. Budeme trénovať v domácich podmienkach a prakticky vybehneme len na jeden zápas do Banskej Bystrice. Zvyšné zápasy by sme mali hrať doma na našej umelej tráve. A ani nemusíme ísť nikde inde, doma totiž máme všetko k zimnej príprave.“

Na odchode Gallego a Adekuoroye

Samozrejme, k zimnej príprave patria aj zmeny v kádri. Tie sa nevyhnú ani Michalovciam. Už teraz vieme s určitosťou, že v tíme končí dvojica legionárov, ktorá sa na jeseň nepresadila do základnej zostavy. Ide o nigérijského stredopoliara Bankole Adekuoroyeho a španielskeho útočníka Pabla Gallega. „Príchody do kádra budeme riešiť v závislosti od toho, kto ďalší odíde. Určite ale nejaké budú, takisto nevylučujem ani ďalšie odchody. Rozhodne ale chceme ísť do jarnej časti silnejší. Preto chceme ísť v posilňovaní kádra do kvality. Jedna vec je však naša predstava a druhá je tá, čo nájdeme na trhu,“ dodal na záver Miroslav Nemec.

PETER BRENDZA



Uverejnené: 21.12.2021 21:24:58 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.