files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Podhorin na transferlistine. Chce k moru, nezavrhuje ani Michalovce

Odchovanec michalovského futbalu Oliver Podhorin sa vlani v januári upísal poľskému Resovia Rzészow. Tomu pomohol k záchrane v druhej lige, v jesennej časti si ale veľa zaň nezahral. Aj preto sa obzerá po niečom inom, môže sa ale stať, že v klube, ktorý ho zradil na transferlistinu, ostane.

Dvadsaťdeväťročný stopér, či krajný obranca, totiž nevylučuje ani to, že ostane v Rzészowe, kde sa cíti dobre. „Je pravda, že ma klub zaradil na transferovú listinu, avšak neznamená to, že v Resovii s istotou končím. Klub so mnou zmluvu podľa mojich informácii ukončiť neplánoval. Rozhodnutie prišlo na základe mojej iniciatívy. Chlapsky uznávam, že posledné týždne herne nepatrili k mojim najvydarenejším. Po skvelej letnej príprave sme sa dostali do krízy a tréner začal hráčov viac rotovať. Dokonca sme na tom boli tak, že sme mali až piatich kapitánov, pretože v každom stretnutí hral niekto iný. Zostava, v ktorej som nefiguroval, sa herne chytila a moja pozícia v klube sa tým skomplikovala. Každý športovec vie, že keď hrá a cíti dôveru trénera, tak po ihrisku lieta. A naopak, s každým zápasom na lavičke sa rozbieha ťažšie a ťažšie,” povedal pre portál sportnet.sk odchovanec michalovského futbalu, ktorý na Slovensku okrem materského MFK Zemplín hrával aj v Senici, či Nitre.

„Aktuálne ešte ani sám neviem, ako to dopadne. Môže sa stať, že budem bojovať o získanie svojej pozície naspäť alebo sa rozlúčime. Iné možnosti nie sú. Ako každý futbalista, aj ja chcem hrávať, preto som inicioval debatu s vedením a trénerom o tom, čo bude ďalej. Požiadal som vedenie o možnosť poobzerať sa po novom klube, keďže som si vedomý toho, že ak by som situáciu nevedel obrátiť vo svoj prospech a nedostal veľa príležitostí v jarnej časti, v lete by som mohol mať ťažšiu pozíciu v hľadaní nového angažmánu. Pokiaľ si teda nájdem adekvátny klub a budem na svojom odchode trvať, klub ma uvoľní. Pokiaľ nie, budem v ňom pokračovať a bojovať o miesto v zostave,” pokračuje k svojej budúcnosti Podhorin. Ten je v kontakte s dvoma klubmi z najvyššej poľskej súťaže, no nebráni sa ani skúsiť niečo iné. „V Poľsku sa cítim veľmi dobre, ovládam reč, takže pokračovať v tejto krajine by mi vôbec nevadilo. Aj v nie príliš veľkých, atraktívnych kluboch či mestách, sa dá cítiť skvele. Dôležité je sa herne chytiť, nájsť si komunitu priateľov, obľúbené miesta. Aj preto si nikdy nedovolím hneď zavrhnúť nejakú ponuku. Ak by sa však v nasledujúcich rokoch objavilo niečo v teple a pri mori, nepohneval by som sa,“ uviedol ďalej pre sportnet.sk Podhorin, ktorý sa nebráni ani návratu do Michaloviec. „Vylúčené to nie je. Ak by bol o moje služby zo strany Michaloviec záujem, som ochotný o tom debatovať. Každú ponuku vždy svedomito zvažujem. Inak by to nebolo ani v tomto prípade.”

PETER BRENDZA (zdroj: sportnet.sk)



Uverejnené: 22.12.2021 17:11:46 files/pxtohu7hqxuwm5p4.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.