files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Michalovská Dukla v Prešove nehrá. Štefanské kolo odložené!

Asociácia profesionálnych hokejových klubov (APHK) sa na štvrtkovom zasadnutí dohodla, že nedeľné kolo 45. kolo Tipos extraligy sa neodohrá. 

Dohoda klubov neodohrať kolo je forma protestu voči opatreniam vlády SR. Toto sviatočné kolo malo v minulosti veľkú návštevnosť, diváci však momentálne na tribúnach nemôžu byť. V nedeľu mali proti sebe nastúpiť Poprad a Banská Bystrica, Zvolen a Liptovský Mikuláš, Prešov a Michalovce, Nové Zámky s Nitrou a Košice so Spišskou Novou Vsou. Stretnutie Slovana s Trenčínom odložili pre účasť Slovana na Spenglerovom pohári. Nalsedujúce kolo, ktoré sa má odohrať 28. decembra ohrozené nie je.  

Stanovisko dvanástich klubov hokejovej Tipos Extraligy
Dvanásť klubov hokejovej Tipos Extraligy sa v reakcii na súčasnú situáciu, v ktorej majú výrazný výpadok príjmov zo vstupného a kompenzácie za neúčasť divákov na štadiónoch sú v nedohľadne, rozhodlo neodohrať v nedeľu 26. decembra kolo najvyššej slovenskej súťaže. Nenastúpenie na zápasy berú ako formu protestu, ktorou chcú poukázať na fakt, že pri opatreniach i kompenzáciách za obmedzenia sa zabúda na šport i jednu z jeho slovenských vlajkových lodí – hokej. 

Zápasom bez fanúšikov chýba potrebná emócia, navyše vstupné je pre účastníkov Tipos Extraligy významným zdrojom príjmov. Návštevnosť okrem play-off býva najvyššia práve v tomto vianočnom období. Dvanásť klubov Tipos Extraligy by veľmi rado privítalo v hľadiskách verných divákov. Kluby však chápu, že dnešná situácia na Slovensku neumožňuje úplne otvorenie štadiónov. Aj z tohto dôvodu očakávajú zo strany štátu kompenzácie za výpadky príjmov rovnako, ako ich dostávajú iné odvetvia hospodárstva. Po vianočných sviatkoch sa zástupcovia klubov Tipos Extraligy stretnú so štátnym tajomníkom pre šport Ivanom Husárom a preberú možnosti prípadnej podpory hokeja zo strany štátu. Zároveň navrhnú prípadné riešenia súčasnej nepriaznivej situácie.



Uverejnené: 23.12.2021 14:58:32 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.