files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Duklu opúšťa Samuel Chalupa. Novou posilou Patrik Luža

Káder michalovskej Dukly Ingema vystužuje skúsený 27-ročný obranca Patrik Luža. Ten prichádza v rámci výmeny z tímu Modré Krídla Slovana. Opačným smerom putuje o rok mladší útočník Samuel Chalupa. Oba posily by už mali byť k dispozícii aj na dnešné zápasy, v ktorých Michalovce privítajú Spišskú Novú Ves a Krídla Slovana sa predstavia v Humennom.

Samuel Chalupa pôsobil v Michalovciach nepretržite od postupovej sezóny 2018/19. V nej vytvoril nebezpečný útok mladých dravcov s Lukášom Hamráčkom a Lukášom Tomom. Postupne si našiel miesto aj v extraligovom tíme. Bol momentálne druhým služobne najstarším hráčom michalovskej Dukly, za ktorú odohral dokopy 175 duelov s bilanciou 70 kanadských bodov za 28 gólov a 42 prihrávok. V tejto sezóne nastúpil do 24 duelov, dosiahol v nich jednu asistenciu. Chalupa by mal v Batislave pobudnúť do konca prestupového obdobia, potom by sa mal vrátiť do Michaloviec.

Dvadsaťsedemročný Patrik Luža má zaujímavý životopis. Je majstrom Slovenska so Slovanom Bratislava (2012), ako aj majstrom Talianska (Ritten/Renon). Na Slovensku okrem materského Slovana hrával aj v Skalici, Banskej Bystrici, Liptovskom Mikuláši, Žiline, či Trenčíne. Pôsobil aj v českom Havířove, či poľskom Oswiečime. Za Slovan Bratislava odohral aj 81 duelov v KHL, v ktorých zaznamenal dva góly a rovnaký počet asistencií. Dvakrát si na seba obliekol aj reprezentačný dres, Slovensko reprezentoval na dvoch juniorských a jednom dorasteneckom svetovom šampionáte. V tejto sezóne odohral za Modré Krídla Slovana 18 duelov, v ktorých zaznamenal dva góly a pridal aj päť asistencií. 



Uverejnené: 30.12.2021 12:44:34 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.