files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Kapitán Suja: Obrovská poklona fanúšikom. Vliali nám nové sily

Hokejisti HK Dukla Ingema Michalovce majú za sebou veľmi ťažký posledný kalendárny mesiac roka 2021. V prvých ôsmych dueloch v decembri nespoznali chuť víťazstva. Ani v deviatom to najskôr nevyzeralo s nimi ružovo. V polovici druhej tretiny prehrávali so Spišskou Novou Vsou 0:2, štyrmi gólmi ale otočili nepriaznivé skóre a ukončili tak sériu prehier. Všetci veria, že tak ako rok 2021 končia, začnú aj rok 2022 a na krízu definitívne zabudnú.

Michalovčania aj tento zápas začali zakríknuto. V útočnej fáze hrali veľmi staticky, nedokázali si vytvoriť šance ani v presilovke o dvoch hráčov. Nakopol ich kontaktný gól Bruna Mráza zo záveru druhej tretiny. V tej tretej už boli jednoznačne lepším tímom a troma gólmi otočili vývoj zápasu vo svoj prospech, keď skórovali v presilovke, oslabení, aj v hre piatich proti piatim. „Dali sme do toho všetko, každý jeden. Museli sme to takto ubojovať. Hrať po ôsmych prehrách je veľmi ťažké. Bola už aj frustrácia, že vám nič nevychádza. Čo sme urobili, to nevyšlo. Po druhej tretine sme si ale povedali, že nemáme, čo stratiť. Museli sme zabojovať a nakoniec sme všetci radi, že sa nám podarilo vyhrať,“ poznamenal po zápase jeden z najlepších hráčov na ľade Pavol Regenda, ktorý asistoval na druhý a štvrtý gól svojho tímu. Ten netajil, že bojoval aj za trénera tímu Tomeka Valtonena, s ktorým sa po zápase objal. „Ja určite! Mali sme aj niečo medzi sebou, no som rád, že sme zabojovali aj za neho a všetci veríme, že sme sa týmto víťazstvom dostali z najhoršieho vonku. Všetkým nám spadol kameň zo srdca. Po mesiaci prehier sme konečne zabodovali naplno. Príde rok 2022 a ja verím, že ho odštartujeme víťazstvami,“ pokračuje Pavol Regenda. 

Takýto transparent vítal michalovských hokejistov pred zápasom

Za stavu 0:2 Dukla padala ešte do väčšieho marazmu, v akom bola po Košiciach. Deviata prehra v rade bola na dosah, Zemplínčania ale urobili všetko preto, aby ju zastavili. „Aj keď sme prehrávali, kabína bola taká nabudená, že som veril, že to otočíme. Myslím si, že to nebolo len o našom šťastí. Išli sme tomu naproti. Konečne sme strelili viac gólov a konečne sa nám podarilo vyhrať,“ zdôraznil kapitán Jakub Suja. „Bojovali sme za všetkých v klube, za Michalovce. Chcel by som v tomto smere poďakovať fanúšikom, ktorí prišli pred zápasom pred štadión a vliali nám nové sily. Aj keď nemohli byť s nami na štadióne, vyjadrili nám podporu, za čo im patrí obrovská vďaka,“ skladá Suja poklonu michalovskému fanklubu, ktorý dve hodiny pred zápasom za plotom michalovského štadióna pozdravil svojich miláčikov.

Podľa zastupujúceho michalovského kapitána bolo dôležité, že sa v šatni nič negatívne nedovolilo povedať. „Aj sa pokričalo, no všetky negatívne veci sme hneď hádzali za hlavu. Osem prehier bolo strašne veľa, treba sa ale pozrieť aj na to, že to boli zápasy, v ktorých rozhodovali detaily. Všetci veríme, že to už je za nami. Určite na túto sériu nezabudneme, no chceme sa v novom roku nakopnúť a všetci veríme, že teraz dosiahneme nejakú víťaznú sériu my,“ poznamenal Jakub Suja, ktorý netradične hral na poste obrancu. Na druhej strane, vo štvrtom útoku sa objavil bek Matej Bača. „Bolo to preto, aby sme zmiatli súpera,“ smeje sa michalovský kapitán a vzápätí už vážne dodáva. „Máme problém so zranenými obrancami. Chýba nám dlhšie kapitán Vlado Mihalik, aj Dávid Mudrák, teraz sa k ním pridal aj Tomáš Bokroš. Tréner ma potreboval v obrane, nemal som s tým najmenší problém. Akurát, vo svojom veku sa už dozadu korčuľovať nenaučím. To mi robilo trošku problémy a sem-tam museli tí obrancovia, ktorí boli so mnou, museli zastúpiť, pretože som sa nechal uniesť a rázom sme tam boli štyri útočníci. Myslím, že som to zvládol celkom dobre. Uvidíme, kde ma bude tréner potrebovať v ďalších zápasoch. Tam aj nastúpim.“

 

Spišiaci síce viedli v polovici zápasu 2:0, tri body si zo Zemplína domov nedoviezli. Ich tréner Miroslav Mosnár nebol spokojný aj s niektorými verdiktmi rozhodcov. „Začali sme celkom dobre. Dali sme dva góly, mali sme aj ďalšie šance. Ťažko sa mi to hodnotí. Boli tam viaceré momenty, ktoré nekorešpondujú so športom. Hráme na ľade štyria, rozhodcovia nás vylúčia pre väčší počet hráčov. Domáci skórujú, keď sú na ľade šiesti... Ťažko sa mi niečo hovorí. Myslím si, že komunikácia s rozhodcami by mala byť na inej úrovni a nie jednostranná. Nehovorím, že to ovplyvnilo zápas, mali sme dať viac gólov zo šancí, no na druhej strane, striedačka sa ťažko drží na uzde, keď sa dejú takéto veci,“ poznamenal Miroslav Mosnár. S časťou jeho slov súhlasil aj asistent michalovského trénera Juraj Faith. „Ja som sa minule k tejto téme vyjadril a potom som bol tri zápasy na tribúne. Zápas sme nezačali podľa predstáv. Spišiaci boli prvú tretinu lepším tímom. My sme sa trápili po tej nelichotivej sérii. Dôležitý moment bola šanca hostí, ktorú zlikvidoval Tomáš Vošvrda a hneď na to náš gól na 1:2. Hneď na to bolo na ľade iné mužstvo. Mali sme tlak, mali sme šance. Do tretej časti sme išli s jasným cieľom – konečne to prelomiť. Troma gólmi sa nám to podarilo, no stále hovorím, že sa musíme zlepšiť,“ uviedol michalovský tréner, podľa ktorého slov treba na posledný mesiac roka 2021 rýchlo zabudnúť. „Nie je to nič pozitívne. Prehrali sme osem zápasov v rade. Hodnotíme iba jednu výhru. Verím ale v to, že tak, ako sme rok 2021 skončili, v tomto trende budeme v tom nasledujúcom pokračovať.“

PETER BRENDZA



Uverejnené: 31.12.2021 11:55:29 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.