files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Posledný mohykán Marek Mašlonka

Odchodom Samuela Chalupu do tímu Modré Krídla Slovana sa uzatvára aj jedna dôležitá kapitola v michalovskej Dukle Ingema. Dvadsaťšesťročný útočník bol totiž jedným z dvoch posledných hráčov, ktorí si pamätajú postup do najvyššej Extraligy. Po jeho odchode ostáva v klube jediný hráč, ktorý sa v roku 2019 pričinil o víťazstvo v prvej lige a následný úspech v baráži. Je ním ďalší útočník Marek Mašlonka.

Odchovanec popradského hokeja si môže povedať, že bol pri všetkom dôležitom, čo dosiahol michalovský hokej v novodobej ére. Dvakrát vyhral s Duklou prvoligový titul, zažil jednu neúspešnú a jednu úspešnú baráž o Extraligu, premiéru v nej a aj historický bronz.

 

Marek Mašlonka na snímke pri postupovej radosti v Žiline spolu s majiteľom klubu Marekom Michajlom, ktorý je zároveň aj viceprezidentom HK Dukla Ingema.

Spôsobené to je samozrejme aj zvýšenými ambíciami klubu. V prvej extraligovej sezóne figurovalo v kádri šestnásť hráčov (Trenčan – Kolba, Novický, Bdžoch, Hopkovič, Hančák – Mesaroš, Mašlonka, Linet, Chalupa, Toma, Hamráček, Safaralejev, Farkaš, Ragan, Giľák), v druhej sezóne michalovskej Dukly medzi slovenskou elitou bol v tíme už iba Chalupa, Mašlonka a mladíci Farkaš, Ragan a v závere sezóny aj Mesaroš. Na začiatku prípravy tu boli aj Bdžoch s Gilákom, ktorí ale odišli do Banskej Bystrice respektíve Nových Zámkov a následne materskej Spišskej Novej Vsi.

Piati ukončili kariéru

Až piati hráči z postupového kádra už ukončili svoje kariéry. Jedným z nich je aj kapitán tímu Marek Kolba, ktorý skončil po prvej sezóne Michaloviec v Extralige. Spolu s ním už ďalej hokej aktívne nehrávajú ani Lubor Balko, ktorý skončil kvôli zdravotným problémom, Oliver Košecký a brankár Tomáš Tkačik, ktorý momentálne trénuje golmanov v inom michalovskom klubu HK Mládež.

Ďalší hrávajú v Extralige, prvej i druhej lige a v zahraničí

My sme sa pozreli na to, kde pôsobia ďalší hráči z postupujúceho tímu. Čo sa týka brankárov, jeden z trojice naďalej pôsobí v Extralige, jeden je v prvej lige a jeden už nechytá. Adam Trenčan bol neohrozenou jednotkou v tíme a v najvyššej súťaži pôsobí doteraz. Nie však v Michalovciach, kde po prvej extraligovej sezóne skončil, ale v materskom Zvolene. V prvej lige, konkrétne v tíme Považskej Bystrice chytáva Mário Lamper, no a Tomáš Tkačik, ako sme spomenuli vyššie, už ukončil aktívnu činnosť. Čo sa týka najvyššej súťaže, v nej pôsobí z obrancov iba Martin Bdžoch. Odchovanec spišskonovoveského hokeja hráva v Banskej Bystrici. V prvej lige oblieka dres Humenného Damián Novický, no a v druhej lige sú súčasťou ambiciózneho Trebišova traja bývalí michalovskí beci – Daniel Hančák, Tomáš Valečko a Ladislav Hopkovič. Ostatní zadáci pôsobia v zahraničí. Boris Brincko oblieka dres francúzskeho Nice, Michal Korenko pôsobí vo Veľkej Británii v tíme Chelmsford Chieftains. No a vo svojej krajine, konkrétne v treťoligovom Dynamo Altay Barnaul hráva ruský zadák Jevgenij Kurbatov, ktorý ale v postupovej sezóne v Michalovciach odohral len päť zápasov a následne kvôli rodinným dôvodom odišiel.

Preč sú už aj ďalší legionári, konkrétne z útoku. Igor Safaralejev pôsobí momentálne v prvoligovej Žiline, s ktorou útočí na titul a postup do najvyššej súťaže. Kmeňovým hráčom Žiliny je aj Jakub Linet, ten ale momentálne je na striedavom štarte v Košiciach. Ukrajinec Vladyslav Gavryk je momentálne bez angažmánu (naposledy hrával v tíme Danbury Hat Tricks v zámorskej FPHL), Rus Viačeslav Bojko hráva v bieloruskom HC Gomeľ a jeho krajan Nikita Dvurečenskyj zase v Kazachstane, kde oblieka dres Šachtoru Karaganda. V našej Extralige okrem Mašlonku pôsobia v materskej Spišskej Novej Vsi aj Giľák s Hamráčkom, v prvej lige so Safaralejevom hráva aj Lukáš Toma, ktorý pre zmenu oblieka dres Martina. Bez klubu je momentálne Radoslav Mesaroš, ďalší z odchovancov michalovského hokeja Tomáš Banovský pôsobí rovnako ako Erik Piatak vo Veľkej Británii. Radovan Cútt hráva vo francúzskom Briancone, František Pulščák v prvoligovom Žiare nad Hronom a Mário Róth už takisto ukončil kariéru. Michalovskí mladíci Matej Farkaš a Jakub Ragan pôsobia v prvoligovom Humennom respektíve fínskej juniorke TPS Turku. Úplne sa zmenil aj realizačný tím. V ňom ostali len kustódi Marek Jenčík a Ján Bajko. Hlavný tréner Miroslav Chudý skončil v novembri 2020. Následne ešte pôsobil v Banskej Bystrici a v Martine, v lete vo veku 59 rokov zomrel počas dovolenky v Chorvátsku. Mimo klubu je aj jeho vtedajší asistent Richard Šechný, ktorý momentálne vedie druholigový Trebišov, kde pôsobia aj Daniel Hančák, Tomáš Valečko a Ladislav Hopkovič. Preč je už aj športový manažér klubu Peter Tirpák, ktorý momentálne túto funkciu zastáva v prvoligovom Humennom.

Zaslúžili sa o postup (v zátvorke aktuálne pôsobisko)
Brankári: Adam Trenčan (HKM Zvolen), Tomáš Tkačik (ukončil kariéru), Mário Lamper (HK 95 Považská Bystrica).

Obracovia: Daniel Hančák, Tomáš Valečko, Ladislav Hopkovič (všetci HK 2016 Trebišov), Damián Novický (HC 19 Humenné), Martin Bdžoch (HC Banská Bystrica), Michal Korenko (Chelmsford Chieftains, Veľká Británia), Dušan Brincko (Nice, Francúzsko), Jevgenij Kurbatov (Dynamo Altay Barnaul, Rusko), Marek Kolba, Oliver Košecký, Lubor Balko (ukončili kariéru).

Útočníci: Marek Mašlonka (HK Dukla Ingema Michalovce), Samuel Chalupa (Modré Krídla Slovan), Matej Giľák, Lukáš Hamráček (HK Spišská Nová Ves), Jakub Linet (HC Košice), Lukáš Toma (HK Martin), Igor Safaralejev (Vlci Žilina), Matej Farkaš (HC 19 Humenné), František Pulščák (HK Žiar nad Hronom), Erik Piatak (Raiders IHC, Veľká Británia), Tomáš Banovský (Invicta Dynamos, Veľká Británia), Radovan Cútt (Briancon, Francúzsko), Jakub Ragan (TPS Turku, Fínsko), Nikita Dvurečenskij (Šachtar Karaganda, Kazachstan), Viačeslav Bojko (HC Gomeľ, Bielorusko), Vladyslav Gavryk, Radoslav Mesaroš (bez klubu), Mário Róth (ukončil kariéru)



Uverejnené: 01.01.2022 16:14:36 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.